Η Πάτρα έχασε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του πολιτισμού της

20:44 25/11/2012 - Πηγή: 24wro
Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 55 χρόνων, ο μαέστρος, και...
ιδρυτής της ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πατρέων, Θανάσης Τσιπινάκης, ο οποίος νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο της Αθήνας, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Θανάσης Τσιπινάκης ίδρυσε το 1985 την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και το 1992, την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Αμαλιάδας.

Ως διευθυντής μουσικών συνόλων, είχε δώσει περισσότερες από 200 συναυλίες στην Ελλάδα,
την Κύπρο και το εξωτερικό. Επίσης είχε γράψει δυο μελέτες για το μαντολίνο και τις ορχήστρες νυκτών εγχόρδων τις οποίες εξέδωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων.

Ακόμη είχε μετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις και το 1994 μετέσχε στην κριτική επιτροπή του 1ου διεθνούς διαγωνισμού μαντολίνου, που είχε γίνει στην πόλη Φερράρα της Ιταλίας. Επίσης εργασίες του με θέμα τη μουσική του μαντολίνου στην Ελλάδα, έχουν δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς με αφορμή τον θάνατο του Θανάση Τσιπινάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα έχασε έναν μεγάλο μουσικό, έναν πολύπλευρο και ανήσυχο δημιουργό, με σύγχρονη ματιά και πρωτοποριακή αντίληψη, έναν σημαντικό άνθρωπο της προσφοράς, που πορεύτηκε με σεμνότητα και προσήλωση στην τέχνη, ως ένας εκ των καλύτερων πρεσβευτών της πόλης και του πολιτισμού της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.»
Keywords
Τυχαία Θέματα