Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την αστυνομική βία

20:44 25/11/2012 - Πηγή: 24wro

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν τα ...
περιστατικά βασανισμού αλλοδαπών από αστυνομικούς.

Με αφορμή το δημοσίευμα του Έθνους, ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος σημειώνει ότι «απαιτείται, τώρα, σχέδιο πάταξης κάθε περιστατικού ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας μέσα στην αστυνομία».

Όπως αναφέρει τα περιστατικά βασανισμού
αλλοδαπών που έρχονται στο φως προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. «Στην ελληνική Δημοκρατία τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και όχι μόνο στα λόγια», συμπληρώνει κ. Τριαντάφυλλος και υπογραμμίζει πως είναι αναγκαίο να επιδειχθεί μηδενική ανοχή στην ρατσιστική βία.

Τον αποτροπιασμό της για «τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών», εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το δημοσίευμα επιβεβαιώνει «αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι».

«Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και ζητεί να προχωρήσει -χωρίς καθυστέρηση- η σύσταση της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα