Ανθρωπιστική κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού

16:00 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Κατά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών με βαρύ πυροβολικό στο Αμπιτζάν...
της Ακτής Ελεφαντοστού, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επικαλούμενη πληροφορίες προερχόμενες από τον τόπο των συγκρούσεων.

«Στο Αμπιτζάν, ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση των αμάχων σε μία τόσο μεγάλη πόλη με πληθυσμό εκατομμυρίων κατοίκων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Η ανησυχία αυξάνεται περισσότερο καθώς βαρέα όπλα χρησιμοποιούνται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες και έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες». Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη Ελίζαμπεθ Μπιρς, δήλωσε ότι η «Η κατάσταση στον ανθρωπιστικό τομέα έχει περαιτέρω επιδεινωθεί και έχει γίνει απολύτως δραματική στο Αμπιτζάν, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται».

«Τα περισσότερα από τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου...όσο για τα ασθενοφόρα, δεν λειτουργούν επίσης, και όσα κυκλοφορούν, δέχονται πυρά», εξήγησε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η πρόσβαση στον άμαχο πληθυσμό είναι αδύνατη εξαιτίας των προβλημάτων ασφαλείας», δήλωσε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «πτώματα κείτονται επί ημέρες στους δρόμους».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου της χώρας Λοράν Γκμπαγκμπό δήλωσε ότι οι πιστές σε αυτόν στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο, την προεδρική κατοικία και το στρατόπεδο του Αγκμπάν, μετά τις χθεσινές επιδρομές των δυνάμεων του ΟΗΕ και της Γαλλίας.
  newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα