Αποκαθήλωση

11:33 7/2/2013 - Πηγή: Ntynomai

Είναι συναρπαστικό κανείς να παρατηρεί την αλλαγή της νοοτροπίας μας μέσα σε τρία χρόνια. Ξαφνικά, όλοι οι Έλληνες θυμηθήκαμε να αποκηρύξουμε το Life style τα ακριβά ρούχα, την τσάντα με ένα συγκεκριμένο λογότυπο, θυμηθήκαμε να αποκηρύξουμε εξίσου την Μύκονο και όλο εκείνο το σκηνικό, που υπηρετούσαμε με δέος, τα προηγούμενα

χρόνια.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά νομίζω πως lifestyle ουσιαστικά δεν αποτελούσε ποτέ η απόκτηση ενός συγκεκριμένου ρούχου, οι διακοπές μας σε ένα συγκεκριμένο μέρος, η ψυχαγωγίας μας σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Για άλλη μία φορά θα κάνω λόγο για το περίφημο πια πέρασμα από την υπερβολή στην έλλειψη, μη κρατώντας το μετρό, καθώς και αυτό που βιώνουμε τώρα, το δακτυλοδεικτούμενο lifestyle, η γιγάντωση της μιζέριας και η γκρίνια που κυριεύει την ψυχή και το μυαλό, εξίσου δεν αποτελούν στοιχεία ποιότητας ζωής.

Και η ποιότητα θα συμφωνήσω πως συχνά εξαρτάται από το χρήμα αλλά για μένα ουσιαστικά ποιότητα είναι ακόμα και με αυτά που έχεις ή ακόμα και δεν έχει κάποιος να μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. Η αποκαθήλωση εννοιών, προσώπων και καταστάσεων αφενός δείχνει πως κάποια πράγματα δεν είχαν στερεή βάση. Αφετέρου όμως αποδεικνύει περίτρανα πως η ουσία της ζωής δε βρίσκεται ούτε σε αυτό που ζούσαμε ούτε σε αυτό που βιώνουμε τώρα.

Η ουσία της ζωής είναι η ευτυχία που μπορεί να νιώσει κανείς και η πληρότητα με την ανάγνωση ενός βιβλίου. Η ουσία της ζωής βρίσκεται στο να δει κανείς μία εξαιρετική θεατρική παράσταση. Να θαυμάσει ακόμα και αυτό που δεν μπορεί να αγοράσει. Ο θαυμασμός δεν κοστίζει απολύτως τίποτα. Η ουσία της ζωής κρύβεται στα ταξίδια και τις εμπειρίες που κερδίζει κάποιος, όχι καθισμένος μόνο σε μία ξαπλώστρα και σε ξέφρενες νύχτες αλλά, όταν το ταξίδι τον οδηγεί σε δρόμους σπουδαίους.

Lifestyle και ποιότητα ζωής αποτελεί το παγωτό που θα φας με μία φίλη σου καθισμένες σε ένα παγκάκι ενός πάρκου. Είναι ότι θα ξυπνήσεις το πρωί θα βάλεις τη φόρμα σου και θα τρέξεις, χωρίς να χρειάζεται να πας γυμναστήριο, να ντυθείς όμορφα και με σωστούς συνδυασμούς και στυλ και όχι απαραίτητα ακριβά. Είναι να αγοράζεις προϊόντα υγιεινά, να διασκεδάζεις με τους φίλους σου στο σπίτι, να ψάχνεις να βρεις φυσικούς τρόπους ομορφιάς, να χαμογελάς.
Όχι να αποκηρύσσεις με σθένος αυτό που σε οδήγησε μέχρι εκεί. Λάθος.

Η αυτογνωσία δεν κρύβεται στην ικανοποίηση του χάρτινου πύργου που κατέρρευσε.

Έγκειται στο να αναζητήσουμε τα λάθη και να μη τα επαναλάβουμε.

Έγκειται…. στην ουσία της ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα