Αταλάντα-Γιουβέντους 0-1: Τρία χρόνια ήταν πολλά, το 15ο Κύπελλο της «Μεγάλης Κυρίας» (video)

Ήταν η σεζόν 2020/21 όταν η Γιουβέντους κατέκτησε το 14ο Coppa Italia της ιστορίας της. Ποιος να το περιμένε τότε ότι θα χρειαστεί να περιμένει τρία χρόνια για να καταφέρει να σηκώσει και πάλι τρόπαιο; Τρία χρόνια αναμονής τα οποία έλαβαν τέλος απόψε στο «Ολίμπικο» με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να σηκώνει το 15ο Κύπελλο και να αυξάνει την απόσταση από τους διώκτες στα έξι τρόπαια (Ρόμα και Ίντερ έχουν από 9 κατακτήσεις). Πέμπτο Coppa Italia

του Αλέγκρι με τη «Μεγάλη Κυρία», με τον Ιταλό κόουτς να φτάνει συνολικά τους 12 τίτλους με τους Τορινέζους. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, το ματς ξεκίνησε όπως ακριβώς ήθελαν οι «μπιανκονέρι»! Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντούσαν Βλάχοβιτς άνοιξε το σκορ σε τετ-α-τετ έπειτα από την ασίστ του Αντρέα Καμπιάσο. Μετά το γκολ ο ρυθμός επέσε αρκετά και η Γιουβέντους διαχειρίστηκε το προβάδισμα της μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το ματς «φούντωσε» για τα καλά με την Γιουβέντους να ζητάει πέναλτι στο 54ο λεπτό σε πτώση του σκόρερ Βλάχοβιτς (δεν δόθηκε κάτι) και τον Σέρβο βάζει και δεύτερο γκολ στο 72′, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ από το VAR. Η Αταλάντα που δεν είχε απειλήσει μέχρι το 79′, είχε δοκάρι με τον Αντεμόλα Λούκμαν σε αυτό το λεπτό και μία τεράστια ευκαιρία ισοφάρισης στο 90+4′ με τον Έντερσον, ο οποίος νικήθηκε από τον Περίν.

Κάπου εκεί άναψαν τα… αίματα για τα καλά με τον Μάσιμο Αλέγκρι να βλέπει κόκκινη κάρτα, να βγάζει σακάκι, γραβάτα και να πηγαίνει έξω φρενών στα αποδυτήρια αλλά τέσσερα λεπτά μετά ξαναβγήκε στο χορτάρι για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Coppa Italia!

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Καρνεσέκι, Ντε Ρουν (65′ Τολόι), Χίεν (59′ Σκαλβίνι), Τζιμσίτι, Τζαπακόστα (59′ Χάτεμπουρ), Πάσαλιτς (59′ Μιραντσούκ), Έντερσον, Ρουτζέρι, Κούπμαϊνερς, Ντε Κετελέαρε (46′ Τουρέ), Λούκμαν

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Περίν, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάζο (81′ Γουεά), ΜακΚένι, Νικολούσι (62′ Μιρέτι), Ραμπιό, Ίλινγκ Τζούνιορ, Κιέζα (69′ Γιλντίζ), Βλάχοβιτς (81′ Μίλικ)

Keywords
Τυχαία Θέματα