Βιέννη: “Αέρας” στην πρεμιέρα ο Μεντβέντεφ (vids)

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε 75 λεπτά για να επικρατήσει του Γάλλου και Νο38 στον κόσμο, Άρθουρ Φις με 6-4, 6-2 μπαίνοντας με το δεξί στο Erste Bank Open παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης.

Title Defence: ON @DaniilMedwed kicks off his #erstebankopen title defence

with a 6-4 6-2 win over Fils! pic.twitter.com/pIjFpaf5DQ

Tennis TV (@TennisTV) October 25, 2023

Ο κάτοχος του τίτλου σημείωσε την 61η νίκη του τη φετινή σεζόν (61-14), την 8η στη Βιέννη (8-1), αλλά και την 18η φέτος σε πρεμιέρα σε σύνολο 20 αναμετρήσεων κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διατήρηση του τίτλου του κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του. 

Ο Νο3 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό, έκανε εξαιρετική δουλειά πίσω από το service τελειώνοντας το παιχνίδι με 5 άσους (κανένα διπλό λάθος) είχε 90% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (28/31), παραχωρώντας συνολικά μόλις 5 πόντους στον Γάλλο, δεν δέχθηκε ούτε ένα break-point, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Το ένα από αυτά το βρήκε στο 1ο set παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια με love game έκανε το 5-3 για να κλείσει λόγο αργότερα το set με 6-4 (1-0). 

Στο 2ο σκέλος ο Ρώσος πέρασε το 77% από τα πρώτα service κερδίζοντας το 94% των πόντων (16/17), κατακτώντας τα πρώτα δύο games (2-0) βρίσκοντας break στο πρώτο service-game του Φις. Με τον Γάλλο να μην μπορεί να βρει λύσεις στο service του Μεντβέντεφ, ο Νο3 του κόσμου έφτασε σε νέο break (4-1) το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια (5-2). 

Ο Φις μείωσε σε 5-2, αλλά ο σταθερός και εξαιρετικό Μεντβέντεφ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το ματς με ένα ακόμα love-game παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα βρει μπροστά του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που την Τρίτη το βράδυ κέρδισε τον Λορέντζο Μουζέτι με 6-3, 6-4. 

Στα άλλα αποτελέσματα της ημέρας ο Γκαέλ Μονφίς συνέχισε το σερί του από τη Στοκχόλμη κερδίζοντας στην πρεμιέρα του τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-4, 6-4 και στον επόμενο γύρο θα βρει μπροστά του τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο, τον…τυχερό της χθεσινής ημέρας καθώς πήρε την πρόκριση λόγω της εγκατάλειψης του Ντάνιελ Έβανς που τραυματίστηκε στο 1ο set ενώ ήταν μπροστά με 4-1. 

Το πρώτο εισιτήριο των προημιτελικών εξασφάλισε ο Κάρεν Χατσάνοφ που κέρδισε τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα με 6-3, 6-1 σε 65 λεπτά και θα περιμένει τον αντίπαλο του από την αναμέτρηση του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. 

Εκτός συνέχειας βρέθηκε ο φιναλίστ του Τόκιο της περασμένης εβδομάδας, Ασλάν Καράτσεφ ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπόρνα Γκόγιο με 6-3, 6-3, με τον Κροάτη να αντιμετωπίζει στη φάση των “16” τον Αμερικανό Τόμι Πολ. 

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βιέννη: “Αέρας” στην πρεμιέρα ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιέννη, “Αέρας”, Μεντβέντεφ,vienni, “aeras”, mentventef