Πρεμιέρα για τους top seeded στη Βιέννη

Με τις πρεμιέρες των Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Γιάνικ Σίνερ συνεχίζεται η δράση στο 500άρι indoor τουρνουά Erste Bank Open με τον κάτοχο του τίτλου Μεντβέντεφ να αντιμετωπίζει τον φιναλίστ του τουρνουά στην Αμβέρσα, της περασμένης εβδομάδας, Άρθουρ Φις

Ο Γάλλος προέρχεται από ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Βέλγιο, εκεί όπου στα ημιτελικά επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά, για να ηττηθεί στον

τελικό της περασμένης Κυριακής από τον Καζάκο Αλεξάντερ Μπούμπλικ. 

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση που θα ξεκινήσει περίπου στις 17:00 GR με τον Ρώσο και Νο1 του ταμπλό να θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο 1000άρι της Σαγκάη στον 2ο γύρο από τον Σεμπάστιαν Κόρντα. Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι στο πρόγραμμα της Τετάρτης στο κεντρικό court και το πρώτο μεταξύ των δύο παικτών. 

Η αυλαία στο κεντρικό court της Βιέννης θα ανοίξει στις 15:00 GR με τον πρωταθλητή της περασμένης εβδομάδας στη Στοκχόλμη, Γκαέλ Μονφίς να αγωνίζεται κόντρα στον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ που θα κάνει ντεμπούτο στο τουρνουά, ενώ προέρχεται από 3 σερί ήττες αποχωρώντας από το ασιατικό swing σε Πεκίνο, Σαγκάη και Τόκιο χωρίς νίκη. 

Από την πλευρά του ο φιναλίστ του 2008 και ο φορές ημιφιναλίστ του τουρνουά (2015, 2019), θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί, καθώς μετράει 5 νίκες, αλλά και 6 στα τελευταία 7 παιχνίδια. 

Το 3ο παιχνίδι του κεντρικού court (18:30 GR) είναι αυτό που ξεχωρίζει από το…μενού της Τετάρτης με τον Νο2 του ταμπλό Γιάνικ Σίνερ να αντιμετωπίζει τον Μπεν Σέλτον σε μια επανάληψη της μεταξύ τους (και μοναδικής ως τώρα) πριν από δύο εβδομάδες στο Shanghai Masters με τον Αμερικανό να παίρνει μια σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή στη φάση των “16”. 

Αναμφίβολα δύο από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες αυτό το διάστημα στο Tour με τον Σίνερ να έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Πεκίνο πριν από έναν περίπου μήνα και τον Σέλτον να μετράει ένα εντυπωσιακό 13-2 (έχει χάσει από Τζόκοβιτς και Κόρντα) από το US Open και μετά φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στη Νέα Υόρκη, τα προημιτελικά στη Σαγκάη, ενώ την περασμένη Κυριακή έφτασε στον πρώτο ATP τίτλο καριέρας κερδίζοντας το τουρνουά στο Τόκιο. 

Αμέσως μετά από την αναμέτρηση Σίνερ-Σέλτον θα ακολουθήσει αυτή του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον Κάμερον Νόρι, για τον 2ο γύρο, με την οποία θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Τετάρτης. 

Ο πρωταθλητής του 2021 προέρχεται από την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα της Δευτέρας κόντρα στον Αυστριακό Σεμπάστιαν Όφνερ, ενώ αντίθετα ο αριστερόχειρας Βρετανός χρειάστηκε 3 sets για να καταβάλει την αντίσταση του 22χρονου Αυστριακού Φίλιπ Μίσολιτς για να περάσει στους “16”.

Ζβέρεφ και Νόρι έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε κυρίως ταμπλό ATP τουρνουά, με τον Γερμανό να έχει κερδίσει ισάριθμες φορές και μάλιστα χωρίς να χάσει set, με τα πρώτα set και των τριών αναμετρήσεων να κρίνονται στο tie-break. 

Στο Glaubandich Court θα πραγματοποιηθούν δύο (μονές) αναμετρήσεις με τον Ασλάν Καράτσεφ να αντιμετωπίζει τον Μπόρνα Γκόγιο (δύο από τους πιθανούς αντίπαλους του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά) σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει μετά τις 14:30 GR. 

Ο Ρώσος προέρχεται από μια εξαιρετική εβδομάδα στο Τόκιο όπου έφτασε μέχρι τον τελικό χάνοντας από τον Μπεν Σέλτον, ενώ ο Κροάτης μετά από την πολύ καλή παρουσία του στο US Open που ξεκίνησε από τα προκριματικά σταμάτησε στον 4ο γύρο (Τζόκοβιτς), επέστρεψε στα τουρνουά στη Στοκχόλμη όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Σταν Βαβρίνκα. 

Αμέσως μετά σειρά έχει το 2ο παιχνίδι της ημέρας για τον 2ο γύρο με τον Κάρεν Χατσάνοφ να αντιμετωπίζει τον ανερχόμενο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα, στη 2η μεταξύ τους αναμέτρηση με τον Ρώσο να έχει επικρατήσει στη φάση των “32” στο Maimi Open παραχωρώντας 6 games

Στην πρεμιέρα της Δευτέρας ο 21χρονος Τσέχος επικράτησε με 6-4, 6-4 του Αμερικανού Τζέι Τζέι Γουλφ, ενώ ο Χατσάνοφ κέρδισε με το ίδιο σκορ τον συμπατριώτη του Ρομάν Σαφιούλιν. 

ERSTE BANK OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Πρεμιέρα για τους top seeded στη Βιέννη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα