Η έφεση της Χάλεπ για τον αποκλεισμό της

Κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο η Σιμόνα Χάλεπ για τον τετραετή αποκλεισμό που της επέβαλε η ITIA από την ενεργό δράση, λόγω της την γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022.

Η 32χρονη Ρουμάνα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε κατά τη διάρκεια του περσινού US Open, και από τον περσινό Οκτώβριο ξεκίνησε να μετράει η ποινή αποκλεισμού της, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2026.

Το

CAS δεν έχει αναφέρει προς το παρόν κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την τελική απόφαση, με το θέμα να ολοκληρώνεται έπειτα από την απόφαση της επιτροπής, μετά την ακρόαση της Χάλεπ.

Η ανακοίνωση του CAS αναφέρει: “Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατέγραψε την έφεση που υπέβαλε η Ρουμάνα τενίστρια, κα Σιμόνα Χάλεπ, κατά της απόφασης που εκδόθηκε από το International Tennis Integrity Agency Tribunal στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Η απόφαση αυτή αναφέρει πως η αθλήτρια διέπραξε παραβιάσεις του κανόνα αντιντόπινγκ και τιμωρήθηκε με τετραετή περίοδο αδυναμίας συμμετοχής που αρχίζει στις 7 Οκτωβρίου 2022 και τον αποκλεισμό όλων των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 29 Αυγούστου 2022 έως 7 Οκτωβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένης της κατάπτωσης οποιωνδήποτε μεταλλίων, τίτλων, βαθμών κατάταξης και χρηματικού έπαθλου.

Στην προσφυγή της στο CAS, η αθλήτρια ζητά να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και να μειωθεί η κύρωσή της. Μόλις συγκροτηθεί η επιτροπή, θα εκδώσει διαδικαστικές οδηγίες για την επόμενη φάση της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ακρόασης.

Μετά την ακρόαση, η επιτροπή θα συζητήσει και θα εκδώσει δικαστική απόφαση που θα περιέχει την απόφασή της και τους λόγους της. Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να αναφερθεί χρονικό πλαίσιο για την έκδοση της απόφασης.

Η απόφαση της επιτροπής CAS θα είναι οριστική και δεσμευτική, με εξαίρεση το δικαίωμα των μερών να υποβάλουν έφεση στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εντός 30 ημερών για περιορισμένους λόγους”.

The post Η έφεση της Χάλεπ για τον αποκλεισμό της appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα