Βελτιωμένος παρά την ήττα… – VID

Ο Σταν Βαβρίνκα έδειξε να βρίσκεται στην καλύτερη φετινή του κατάσταση στον δεύτερο γύρο του Queen’s έστω και αν τελικά ηττήθηκε από τον Σαμ Κουέρι “πληρώνοντας” εν πολλοίς τα επτά χαμένα set point του πρώτου σετ…

Ηταν ό,τι πιο κοντικό έχουμε δει στον παλιό Σταν!

Ο κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων προσπαθεί εναγωνίως όλη τη χρονιά να πλησιάσει όσο γίνεται τα παλιά του στάνταρντ, αποτυχημένα τις περισσότερες φορές.

Μόνο μία φορά φέτος, στη Σόφια τον περασμένο Φλεβάρη έχει καταφέρει να

κερδίσει back to back ματς σε τουρνουά, δεν το κατάφερε ούτε στο Queen’s αλλά η εμφάνιση του ήταν πολύ ενθαρρυντική!

Ο Ελβετός έχασε επτά set point στο πρώτο σετ, έμεινε πίσω με 0-1, ισοφάρισε παίζοντας πολύ καλό τένις αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και ιδέες στο τρίτο σετ χάνοντας τελικά από τον έμπειρο Σαμ Κουέρι με 7-5, 6-7(3), 6-1 μένοντας εκτός Queen’s αλλά γνωρίζοντας πως έπαιξε γενικά πολύ καλό τένις.

Ηταν ο τενίστας που στα δύο πρώτα σετ του αγώνα έπαιξε ξεκάθαρα το καλύτερο τένις δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στο σερβίς του Κουέρι που όμως ντυνόταν…Superman στις break point ευκαιρίες και έσωσε πολλές φορές το τομάρι του.

Ειδικά στο πρώτο σετ, ο Σταν δεν μπόρεσε σε επτά περιπτώσεις να κλείσει το σετ, όλες όταν ο Κουέρι σέρβιρε για να παραμείνει εκεί στο 4-5 και μοιραία κατέρρευσε πνευματικά χάνοντας τελικά το πρώτο κομμάτι του αγώνα παρά το γεγονός ότι έπαιξε πολύ καλά.

Ο Ελβετός δεν έριξε πάντως ρυθμό, συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά, να επιστρέφει έξυπνα και να είναι πολύ καλός από τη βασική γραμμή, ωστόσο, και πάλι ο αντίπαλός του αρνούνταν πεισματικά να παραχωρήσει το σερβίς του και τελικά πήγαμε σε tie break.

Εκεί, ο Βαβρίνκα έπαιξε άψογα και πήρε τελικά αυτό που δικαιούνταν, δηλαδή την ευκαιρία τουλάχιστον να διεκδικήσει το ματς σε τρίτο σετ.

Και ενώ το μομέντουμ ήταν θεωρητικά με την πλευρά του, οι δυνάμεις τον εγκατέλειψαν και ένα χαμένο forehand που παραχώρησε το break στον Αμερικανό τον τελείωσε πνευματικά.

Ο Σταν νευρίασε, έσπασε με μανία τη ρακέτα του και δεν ανέκαμψε ποτέ πνευματικά χάνοντας τελικά το σετ απροσδόκητα γρήγορα…

Σε κάθε περίπτωση, όπως και με τον Αντι Μάρεϊ την Τρίτη, οι εμφανίσεις του ήταν ενθαρρυντικές και μακάρι να έπεται συνέχεια για να χαρούμε και πάλι αυτούς τους δύο πολύ ποιοτικούς τενίστες να έχουν υψηλό επίπεδο στο τουρ.

Ο Φράνσις Τιάφο, στην καλύτερή του χρονιά στο τουρ, δείχνει πως “έχει” και το γρασίδι κερδίζοντας τον Λίο Μάγιερ με 6-4, 2-6, 6-4 ενώ και ο φορμαρισμένος Ζερεμί Σαρντί πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Ντάνιλ Μεντβέντεφ που τον στέλνει “καρφί” στον προημιτελικό γύρο!

Μάλιστα ένας εκ των Σαρντί-Τιάφο θα προκριθεί στον ημιτελικό γύρο μιας και συναντιούνται στα προημιτελικά!

Πάλεψε πάρα πολύ για να φτάσεις στους τελευταίους “8” και ο Μάριν Τσίλιτς!

Ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon έμεινε με σετ πίσω από τον επικίνδυνο Ζιλ Μιούλερ αλλά με μια μεγάλη ανατροπή εντέλει επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-3 και τον περιμένει ακόμα ένας big server στον επόμενο γύρο, ο Σαμ Κουέρι!

Τετάρτη, 20/6: 2ος γύρος Queens Open

Tiafoe (USA) beat Mayer (Argentina) 6-4 2-6 6-4

Chardy (France) beat Medvedev (Russia) 7-6(6) 6-3

Querrey (USA) beat Wawrinka (Switzerland) 7-5 6-7(3) 6-1

Cilic (Croatia) beat Muller (Luxembourg) 4-6 6-3 6-3

QUEEN’S SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV

Κώστας Αϊτάκης

The post Βελτιωμένος παρά την ήττα… – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα