“Δεν σκέφτηκα ποτέ την απόσυρση”

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε Ιταλικό περιοδικό, ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για το ενδεχόμενο απόσυρσης από το τένις, τον άνθρωπο τον οποίο θα ήθελε να μοιάσει στην καριέρα του στον αθλητισμό, αλλά και την νέα γενιά του τένις…

Μπορεί να έχει περάσει τα πάνδεινα στην καριέρα του, μπορεί πολλοί να τον θεωρούσαν “τελειωμένο” μετά από κάθε τραυματισμό του, όμως ο Ράφαελ Ναδάλ αποκαλύπτει πως δεν σκέφτηκε ποτέ του την απόσυρση

από το άθλημα!

Ο θρυλικός Ισπανός, κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, μίλησε στο Ιταλικό περιοδικό ΙοDonna επίσης για την σχέση του με τις ήττες και την φιλοσοφία του για να τις ξεπεράσει, ώστε να γίνει καλύτερος.

Βλέποντας την NextGen να ανεβάζει ολοένα και περισσότερο τις μετοχές της στο άθλημα, ο Ράφα σχολίασε και τους μικρούς σε ηλικία τενίστες οι οποίοι αποτελούν βασικοί συντελεστές της εξέλιξης του Tour.

Αναλυτικά όσα είπε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

“Δεν σκέφτομαι ότι πρόκειται να χάσω όταν παίζω. Αν το κάνω αυτό δεν θα μπορώ να παίζω όπως πρέπει, θα είμαι σφιγμένος. Σκέφτομαι πως αρχικά θα πρέπει να νιώθω καλά και να κάνω ότι ακριβώς θέλω στο court.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε το αποτέλεσμα, ακόμη κι αν χάνω δεν δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό γιατί δεν θέλω να επηρεάζομαι ψυχολογικά. Προτιμώ να το ξεχνάω και να το αναλύω την επόμενη ημέρα λίγο, ώστε να διορθωθώ.

Όσον αφορά την απόσυρσή μου από το τένις, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, πραγματικά. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και όταν τραυματίζομαι δεν μπορώ να σκέφτομαι πως δεν θα επιστρέψω ποτέ. Κάθε φορά σκέφτομαι πως θα αναρρώσω και θα γυρίσω.

Θα ήθελα στην καριέρα μου να μοιάσω πάντως τον Τάιγκερ Γουντς, τον Νο1 αθλητή του γκολφ. Παίζει σε τουρνουά με μεγάλη αφοσίωση και προσμονή και αυτό μου αρέσει.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τένις, βλέπω μερικούς πολύ παθιασμένους νεαρούς τενίστες και αυτό με χαροποιεί. Μερικοί από αυτούς είναι γεννημένοι νικητές αλλά δεν θα πρέπει να βιάζονται, γιατί δεν επιδρά θετικά στις καριέρες τους”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Δεν σκέφτηκα ποτέ την απόσυρση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα