Τζόκοβιτς: “Ξέρω τι πρέπει να κάνω απέναντι στον Τσιτσιπά”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί στον 6ο τελικό καριέρας στο Roland Garros και στον 29ο σε Major , απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε τελικό Grand Slam.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά, όσον αφορά τον Σέρβο και Νο1 του κόσμου είναι στο κατά πόσο θα μπορέσει να προλάβει να ανακάμψει σωματικά μετά από τον επικό ημιτελικό κόντρα στον Ναδάλ.

“Δεν είναι η πρώτη

φορά που θα παίξω σε τελικό μετά από 48 ώρες ενός επικού ημιτελικού. Οι ικανότητες ανάκαμψης καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ήταν αρκετά καλές.”, δήλωσε ο Νο1 του κόσμου. 

“Είμαι σίγουρος ότι ο φυσιοθεραπευτής μου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρουσιαστώ “φρέσκος”. Έπαιξα ήδη αρκετό τένις, δεν χρειάζεται να μπω πάλι σε δυνατή προπόνηση.”

Αναμφίβολα το σημαντικό πλεονέκτημα του Τζόκοβιτς κόντρα στον Τσιτσιπά είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει ο Σέρβος με τους 18 τίτλους σε Grand Slam, αλλά και τους 29 τελικούς, σε αντίθεση με την 1η παρουσία σε τελικό του Έλληνα τενίστα. 

“Ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Αυτή θα είναι η 1η φορά σε τελικό για τον Τσιτσιπά. Γι’ αυτόν είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση.”

“Νομίζω ότι είναι στην κορυφή του FedEx ATP Race φέτος. Γενικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και ότι το χώμα είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερή του επιφάνεια.”

“Πέρσι παίξαμε ένα επικό ημιτελικό 5 σετ. Ξέρω ότι θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζω να μπορέσω να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου όσο περισσότερο μπορώ γιατί θα χρειαστώ μεγάλη ενέργεια και σε αυτό το ματς.”

The post Τζόκοβιτς: “Ξέρω τι πρέπει να κάνω απέναντι στον Τσιτσιπά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα