Ναδάλ: “Έκανα πολλά λάθη” (vid)

Ο εμφανώς απογοητευμένος Ράφα Ναδάλ, μίλησε μετά από την μόλις 3η ήττα που υπέστη στο Roland Garros, κάνοντας αναφορά στα λάθη τα οποία έκανε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά και στις συνθήκες που άλλαξαν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. 

“Δεν ήταν η καλύτερη ημέρα μου παρά το γεγονός ότι έδωσα τα πάντα.”, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κάτοχος 13 τίτλων στο Παρίσι. 

“Έτσι είναι το τένις. Μερικές φορές κερδίζεις και μερικές φορές χάνεις. Είχα μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσω το 3ο

set. Είχα πάρει προβάδισμα με 6-5 και ήμουν έναν πόντο μακριά παίζοντας στο 2ο service του Νόβακ. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί εκείνη τη στιγμή. Τελικά έχασα τον πόντο και μετά έκανα ένα διπλό λάθος κι έχασα ένα εύκολο βολέ.”

“Φυσικά αυτά τα λάθη μπορούν να συμβούν, αλλά για να κερδίσεις πρέπει να τα αποφύγεις. Δεν ήμουν αποτελεσματικός σήμερα κι όταν έχεις απέναντί σου τον Νόβακ, ο οποίος παίρνει την μπάλα νωρίς, είναι δύσκολο να νικήσεις.”

“Οι συνθήκες ήταν πιο γρήγορες στην αρχή του αγώνα με μεγάλες αναπηδήσεις της μπάλας, όσο περνούσε η ώρα και η υγρασία ανέβαινε, η αναπήδηση ήταν όλο και χαμηλότερη, η μπάλα έπαιρνε λιγότερα σπιν και γενικά οι συνθήκες γινόντουσαν πιο ευνοϊκές για τον Νόβακ.”

“Όπως και να έχει όμως αυτά έχουν λίγη σημασία. Αυτό είναι το τένις. Ο παίκτης που προσαρμόζεται πιο γρήγορα στις συνθήκες είναι αυτός που αξίζει και τη νίκη και αναμφίβολα ο Νόβακ άξιζε τη νίκη.”

The post Ναδάλ: “Έκανα πολλά λάθη” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα