Φέντερερ: “Τώρα ξεκινάει για μένα η σεζόν”

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται ήδη στο Χάλε, όπου προετοιμάζεται για την 18η συμμετοχή του στη διοργάνωση, η οποία συμπεριλαμβάνει και 10 τίτλους, αλλά και ρεκόρ νικών 68-7. 

Ο 39χρονος τόνισε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη των αγώνων, στο τουρνουά που θα συμμετάσχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ότι για εκείνο η σεζόν ξεκινάει από το Χάλε.

“Ελπίζω ότι από εδώ θα ξεκινήσει η σεζόν για μένα”, δήλωσε ο Ελβετός. 

“Η προπόνηση στο γρασίδι είναι πάντα διασκεδαστική. Το γόνατό μου χρειάζεται

ιδιαίτερη προσοχή και θα προσπαθήσω να το πιέσω λίγο παραπάνω τις επόμενες ημέρες στην προπόνηση έτσι ώστε να δω αν θα έχω θετικές αντιδράσεις. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα όσο περνούν οι μέρες.”

Ο πολυνίκης του τουρνουά έφτασε την Παρασκευή στο Χάλε ξεκινώντας αμέσως την προπόνηση, η οποία κράτησε για 30 λεπτά. 

“Χθες απλά χτυπούσα μπάλες. Ο Ίβαν (Λιούμπιτς), ο προπονητής μου, μου έλεγε: Είναι εκπληκτικό που έχεις τόσο καθαρά χτυπήματα στο γρασίδι! Είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι καλύτερα  και μου βγάνει τόσο εύκολα.”

“Όλο το παιχνίδι μου στο γρασίδι ενισχύεται από το slice, από το να παίρνω νωρίς την μπάλα και οι επιστροφές. Όλα αυτά που πολλοί μπορεί να τα θεωρούν δύσκολα σε μένα βγαίνουν πολύ φυσικά.”

“Γι’ αυτούς τους λόγους είναι μια καλή επιφάνεια, ωστόσο θα πρέπει να είσαι αρκετά δημιουργικός να σκέφτεσαι θετικά και να έχει γρήγορη αντίδραση, καθώς το Χάλε είναι αρκετά πιο γρήγορο από το Wimbledon”

Ο Φέντερερ έχει κερδίσει 10 τίτλους στο Χάλε από το ντεμπούτο του (2000), ενώ συνολικά έχει κατακτήσει 19 τίτλους στο γρασίδι συμπεριλαμβανομένων και 8 στο Wimbledon κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

“Προφανώς το Wimbledon μου έχει δώσει ό,τι ήθελα. Έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα και φυσικά το Χάλε μου άνοιξε το δρόμο και μου έδειξε τον τρόπο για το πως μπορώ να κερδίσω στο Wimbledon. Για μένα πάντα αυτή ήταν η στιγμή της κορύφωσης της σεζόν και πάντα θέλω να παίζω καλά.”

“Σίγουρα κανείς δεν εγγυάται ότι στο γρασίδι θα κερδίσεις όλους τους αγώνες. Αλλά έχω την ευκαιρία μπροστά μου να παίξω τένις και πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιστροφή μου τον Μάρτιο στην Ντόχα.”

“Οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές, αλλά μπόρεσα να παίξω δύο ανταγωνιστικούς αγώνες. Από τότε το θετικό είναι ότι υπάρχει μόνο βελτίωση. Ναι, ήταν πολύ αργή η πρόοδος και πραγματικά εύχομαι να ήταν γρηγορότερη, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Πρέπει να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός σε κάθε κίνηση που κάνω.”

The post Φέντερερ: “Τώρα ξεκινάει για μένα η σεζόν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα