Τζόκοβιτς: “Ένα παιχνίδι που θα θυμάμαι για πάντα” (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς εξασφάλισε το 2ο εισιτήριο του τελικού στο φετινό Roland Garros μετά από την επική μάχη, που κράτησε περίπου 4 ώρες, κόντρα στον Ράφα Ναδάλ με τον Νο1 του κόσμου να φτάνει στην 2η νίκη του απέναντι στον Ισπανό, στο Παρίσι και τη μόλις 1η στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

With @DjokerNole's win on Friday, Rafael Nadal

falls to…
* 130-3 in Best-of-5-Set clay-court matches (.977)
* 105-3 at #RolandGarros (.972)
* 13-1 in @RolandGarros SFs (.929)
* 464-43 on clay (.915)
* 7-2 vs. Djokovic at Roland Garros (.778)
* 19-8 vs. Djokovic on clay (.704)

ATP Media Info (@ATPMediaInfo) June 11, 2021

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Σέρβος τόνισε ότι ήταν ήταν το καλύτερο παιχνίδι στο οποίο έπαιξε στο Roland Garros, ενώ στάθηκε και στην απόφαση της παράτασης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας με τον κόσμο να παραμένει στη θέση του.

“Ήταν αναμφίβολα το καλύτερο παιχνίδι (που συμμετείχα) στο Roland Garros κι ένα από τα καλύτερα 3 της καριέρας μου. Είχε συνέπεια και ποιότητα. Έπαιξα με τον μεγαλύτερο αντίπαλό μου σ’ ένα κορτ στο οποίο έχει τόσες επιτυχίες και είναι κυρίαρχος τα τελευταία 15 χρόνια.” 

“Η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς ηλεκτρισμένη, με το κοινό να υποστηρίζει το ίδιο και τους δύο παίκτες. Ήταν απλά απίστευτο! Ήμουν τόσο χαρούμενος που δεν ίσχυσαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 23:00 (τοπική ώρα) και επέτρεψαν στον κόσμο να μείνει. Κάτι τέτοια παιχνίδια τα θυμάσαι για πάντα.” 

Όσο για το άσχημο ξεκίνημα που έμοιαζε αρκετά με τον περσινό τελικό ο Νο1 του κόσμου δήλωσε: “Παρά το γεγονός ότι δεν είχα καλό ξεκίνημα, δεν ήμουν νευρικός γιατί ένιωθα ότι είχα πολύ καλά χτυπήματα και απλά έπρεπε να βρω τον τόπο να δουλέψω στο κορτ.

“Να μπω και πάλι στο παιχνίδι και να προσαρμοστώ στα δικά του χτυπήματα, τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά από τους υπόλοιπους παίκτες. Δηλαδή, το πόσο σπιν βάζει στις μπάλες του με το forehand είναι εκπληκτικό.”

“Ωστόσο, ήμουν έτοιμος. Ένιωθα καλά πνευματικά και σωματικά, είχα ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι μου και τι ακριβώς χρειαζόταν να κάνω για να το εκτελέσω όσο καλύτερα γίνεται. Το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε πολύ με τον περσινό τελικό, ωστόσο κατάφερα να το διαχειριστώ καλύτερα στο 1ο set. Ακόμα κι αν έχασα το set αισθάνθηκα ότι βρήκα το παιχνίδι μου και ξεκίνησα με break στο 2ο set και ένιωσα τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα.”

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Ένα παιχνίδι που θα θυμάμαι για πάντα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα