Τζόκοβιτς: “Έχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο” (vids)

12:10 4/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Το αήττητο σερί του Νόβακ Τζόκοβιτς στη φετινή σεζόν, σταμάτησε πάνω στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Σέρβος που προερχόταν από δύο σερί τίτλους το πρώτο δίμηνο της χρονιάς σε Αδελαϊδα και Μελβούρνη, ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από τον Ρώσο στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships και λίγο αργότερα παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του.

“Έχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο. Ξέρω ότι δεν έπαιξα καλά στις κρίσιμες στιγμές αλλά αυτό έγινε

λόγω και της ποιότητας του Ντανίλ. Ήταν κρίμα που είχα κάποια άσχημα λάθη στο 1ο σετ και του έδωσα το δεύτερο break. Όμως, έτσι είναι το τένις. Μαθαίνεις από τα λάθη και τις ήττες σου και ελπίζεις στο επόμενο παιχνίδι να είσαι καλύτερος” είπε ο 35χρονος από το Βελιγράδι που πλέον αναμένει την απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για το αν θα ταξιδέψει σε Indian Wells και Μαϊάμι για τα δύο πρώτα Masters της σεζόν.

Ο Τζόκοβιτς που πήγε με ένα σερί 15-0 στον ημιτελικό, εξήρε την αμυντική ικανότητα του Μεντβέντεφ την ίδια ώρα που εκείνος υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη. Ο Νόλε τελείωσε το ματς με 38 unforced errors έναντι μόλις 12 του αντιπάλου του.

“Προκαλεί τα αβίαστα λάθη σου γιατί αυτό είναι το παιχνίδι του, έτσι κάνει. Αυτό το κάνει εξαιρετικά καλά. Είναι πολύ υπομονετικός και πολύ αθλητικός. Για το ύψος του κινείται εξαιρετικά. Το backhand του είναι από τα πιο σταθερά χτυπήματα που έχουμε στο άθλημά μας σήμερα” πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό, ο Νόλε δήλωσε χαρούμενος για την παρουσία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο του τουρνουά μετά την κατάκτηση του 22ου Grand Slam της καριέρας του, όντας μάλιστα τραυματίας.

“Πολλά τα θετικά. Το πως ένιωσα καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Δεν ήξερα πως θα αντιδράσει το σώμα μου μετά τον τραυματισμό. Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Προχωράμε στην επόμενη πρόκληση” είπε.

“Ακόμα περιμένω νέα από την Αμερική. Αν δεν ταξιδέψω στο Indian Wells, τότε θα περιμένω το χώμα. Το Monte Carlo Masters θα είναι πιθανότατα το επόμενό μου τουρνουά. Σε αυτή την περίπτωση, θα ξεκουραστώ λίγο και θα προετοιμαστώ στο χώμα. Το χώμα είναι η πιο απαιτητική επιφάνεια. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια για να προετοιμαστείς”

Από την πλευρά του, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

“Όταν παίζεις κόντρα στον Νόβακ, πρέπει να αποδίδεις στο μέγιστο και να ελπίζεις να μην βρίσκεται στην καλύτερή του μέρα. Ακόμα και όταν παίζεις το καλύτερό σου, δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσεις. Κατάφερα να παίξω καλύτερα από αυτόν σήμερα. Στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισα break point αλλά πολλά games ήταν στο 30/30. Έμεινα ψύχραιμος και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στον τελικό αύριο” είπε ο Μεντβέντεφ.

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Τζόκοβιτς: “Έχασα από έναν καλύτερο αντίπαλο” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα