Ένα βήμα από την υπεράσπιση ο Ρούμπλεφ στο Ντουμπάι (vids)

17:24 3/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κέρδισε και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Παρασκευή (3/3), πέτυχε την 9η συνεχόμενη νίκη του στο Dubai Tennis Championships και προκρίθηκε για 2η σερί χρονιά, στον τελικό του 500αριού τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο 25χρονος Ρώσος, που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο στη διοργάνωση, απέχει μια νίκη από την υπεράσπιση της επιτυχίας του και στον τελικό του Σαββάτου (4/3), θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Ντανίλ Μεντβέντεφ, που έβαλε “φρένο”

στον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Για να φτάσει εκεί, όμως, έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του μετά από πέντε χαμένα match points και αφού έσωσε set point του Ζβέρεφ στο tie-break του 2ου set, να τον κερδίσει δύσκολα, με 6-3, 7-6(9), ξεπερνώντας το απαιτητικό εμπόδιο του Γερμανού, στην ημιτελική φάση του θεσμού.

What a way to do it! @AndreyRublev97 defeats Zverev for the first time, 6-3 7-6 to reach the final for the second year running in Dubai!@DDFTennis pic.twitter.com/sb9FR0gzjj

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2023

Μετά από δυο ώρες σκληρής μάχης, ο Νο6 τενίστας του κόσμου, βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει την 1η του νίκη απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά από πέντε ήττες σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Παρά τους 12 άσους και το εκπληκτικό 80% επιτυχίας που είχε πίσω από το 1ο σερβίς του, ο Γερμανός δεν κατάφερε να προκριθεί στον 1ο του τελικό μετά το Μάιο του 2022 (Madrid Masters), με τον Ρούμπλεφ να προκρίνεται στον 18ο της καριέρας του και 1ο για τη νέα σεζόν.

Leaving it ALL out there! @AndreyRublev97 & @AlexZverev with tennis of the highest order.@DDFTennis pic.twitter.com/vh2Lr9ZDdO

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2023

Με 3/6 break points, 22 winners και 14 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον ημιτελικό ο 25χρονος Ρώσος, που πέρυσι κέρδισε τον Γίρι Βέσελι στο ματς-τίτλου του Ντουμπάι, για να κατακτήσει τον 10ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

Από τότε, ακολούθησαν ακόμη δυο, σε Βελιγράδι και Χιχόν, ενώ, πηγαίνει στον φετινό τελικό του ΑΤΡ 500 θεσμού στα ΗΑΕ, έχοντας κερδίσει 4/4 τελευταίους τελικούς του στο Tour.

Παρά την ήττα του, από την πλευρά του ο Ζβέρεφ, έπαιξε το καλύτερό του τένις αυτή την εβδομάδα, μετά από τον σοκαριστικό τραυματισμό του στα ημιτελικά του περυσινού Roland Garros (αρχές Ιουνίου 2022) και την ερχόμενη Δευτέρα (6/3) θα κερδίσει δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο14 κόσμου.

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Ένα βήμα από την υπεράσπιση ο Ρούμπλεφ στο Ντουμπάι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα