Τζόκοβιτς: “Αξίζει το Νο1 του κόσμου ο Μεντβέντεφ”

Την τρέχουσα εβδομάδα υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγή φρουράς στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να κρατά στα χέρια του την άνοδο για πρώτη φορά στην κορυφαία θέση της ATP.

O Νόβακ Τζόκοβιτς διανύει την 316η εβδομάδα του στο Νο1 του κόσμου, όμως αν ο Μεντβέντεφ κατακτήσει τον τίτλο στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο, τότε θα πέσει στο Νο2.

“Είναι στο χέρι του. Αξίζει να ανέβει στο Νο1. Αν γίνει αυτή την εβδομάδα, θα είμαι ο πρώτος που θα

τον συγχαρεί” είπε ο Σέρβος για το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί από τον Μεντβέντεφ στο Νο1 της ATP Rankings.

“Το μόνο σενάριο που έχω στο μυαλό μου είναι να κερδίσω κάθε παιχνίδι που παίζω εδώ” είπε ο Τζόκοβιτς.

Η τελευταία φορά που ο Νο1 του κόσμου δεν ήταν ένας εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ ήταν πριν από 18 χρόνια με τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ να ανεβαίνει στην κορυφή της κατάταξης. 

Αν ο Μεντβέντεφ τα καταφέρει και σκαρφαλώσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα γίνει ο 3ος Ρώσος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο μετά από τους Γεβγκένι Καφέλνικοφ (1999) και Μαράτ Σάφιν (200-2001).

Τα πιθανά σενάρια

Ο Μεντβέντεφ κατακτά τον τίτλο στο Ακαπούλκο, ανεξάρτητα τι θα κάνει ο Τζόκοβιτς στο Ντουμπάι.Ο Μεντβέντεφ φτάνει στον τελικό του Ακαπούλκο – Ο Τζόκοβιτς δεν κατακτά τον τίτλο στο Ντουμπάι.Ο Μεντβέντεφ φτάνει στα ημιτελικά του Ακαπούλκο – Ο Τζόκοβιτς δεν φτάνει στον τελικό του Ντουμπάι.Ο Μεντβέντεφ φτάνει στα προημιτελικά του Ακαπούλκο – Ο Τζόκοβιτς δεν φτάνει στα ημιτελικά του Ντουμπάι.Ο Μεντβέντεφ φτάνει στον 2ο γύρο του Ακαπούλκο – Ο Τζόκοβιτς δεν φτάνει στα ημιτελικά του ΝτουμπάιΟ Μεντβέντεφ αποκλείεται στον 1ο γύρο του Ακαπούλκο – Ο Τζόκοβιτς δεν φτάνει στα προημιτελικά του Ντουμπάι.

The post Τζόκοβιτς: “Αξίζει το Νο1 του κόσμου ο Μεντβέντεφ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα