“Τσάρος” στη Μασσαλία ο Ρούμπλεφ (vids)

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό περίπου 2 ωρών, ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 7-5, 7-6(4) κατακτώντας τον 1ο τίτλο του τη φετινή χρονιά, αλλά και τον 9ο στην καριέρα του σε 14 τελικούς. 

Παράλληλα ο Ρώσος πήρε τη…ρεβάνς για την ήττα από τον Καναδό την περασμένη εβδομάδα στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ρότερνταμ. 

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος σε 250άρι τουρνουά για τον Ρούμπλεφ (σε 6 τελικούς), ενώ σε λίγη ώρα ο Ρώσος θα επιστρέψει και πάλι στο court όπου μαζί με τον…Ουκρανό Ντένις Μολτσάνοφ θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του διπλού

τους Ρέιβεν Κλάασεν (Ν. Αφρική) και Μπεν ΜακΛάλαν (Ιαπωνία). 

A first title since Rotterdam 2021

Congrats on a great week, @AndreyRublev97! pic.twitter.com/t9MTf8W7CA

Tennis TV (@TennisTV) February 20, 2022

Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε να σβήσει και set-point του Αλιασίμ στο 12ο game του 2ου set τη στιγμή που ο Καναδός είχε το μομέντουμ του αγώνα μετατρέποντας το 3-5 σε 6-5. 

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Αλιασίμ να φτάνει σ’ ένα πολύ δύσκολο hold σβήνοντας 2 break-points του Ρούμπλεφ, ωστόσο στη συνέχεια με δικό του break έκανε το 2-0. 

Ό,τι δεν έκανε ο Ρώσος στην αρχή του set το έκανε αμέσως μετά παίρνοντας το break πίσω (2-1), με τον Καναδό πάντως να μη μπορεί να βρει πρώτο service, ενώ είχε πρόβλημα και στο να κερδίσει πόντους όποτε έβρισκε (63%).

Το καθοριστικό break του set ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Ρούμπλεφ, ο οποίος προηγήθηκε με 6-5 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set, κάτι το οποίο έκανε με ένα εύκολο hold. 

Το 2ο set ωστόσο ήταν και το πιο ανταγωνιστικό. Ο Ρούμπλεφ βρήκε δύο φορές break, με τον Αλιασίμ να σβήνει μόνο το ένα από τα δύο μένοντας πίσω στο σκορ με 2 games (3-5). 

Jaw-dropping tennis @felixtennis #Open13Provence pic.twitter.com/fxnCFNbQrl

Tennis TV (@TennisTV) February 20, 2022

O Καναδός με love game μείωσε σε 5-4, με τον Ρούμπλεφ να έχει και πάλι την ευκαιρία να κλείσει κι αυτό στο set στο service του. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Αλιασίμ με ένα επιβλητικό break (love) ισοφάρισε σε 5-5 και με hold αργότερα έκανε το 6-5. 

Μάλιστα στο επόμενο game έφτασε και σε set-point (30/40) με τον Ρούμπλεφ όμως να παίρνει τους επόμενους 3 πόντους οδηγώντας το 2ο set στο tie-break. 

Εκεί 3 τραγικά λάθη στο inside out από τον Αλιασίμ έφεραν μπροστά τον Ρούμπλεφ με 3/0. Ο Ρώσος από την άλλη έκανε ένα αλάνθαστο tie-break και χωρίς να χάσει service έφτασε στο 7/4 και στον 9ο τίτλο της καριέρας του. 

The 2022 Marseille champ!

Championship point as @AndreyRublev97 took the title at the #Open13Provence pic.twitter.com/vSkhTqZPg9

Tennis TV (@TennisTV) February 20, 2022

OPEN 13 PROVENCE SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post “Τσάρος” στη Μασσαλία ο Ρούμπλεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα