Έγραψε ιστορία ο Αλκαράθ στο Ρίο (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο νεότερος πρωταθλητής σε ATP 500 τουρνουά, στην ιστορία του θεσμού (από το 2009) μετά τη νέα σπουδαία παράσταση στο Rio Open και στον τελικό απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Το παιδί θαύμα του Ισπανικού τένις, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πιο έμπειρο αντίπαλό του και επικράτησε 6-4, 6-2 του Αργεντίνου, κατακτώντας τον δεύτερο και σημαντικότερο, μέχρι τον επόμενο, τίτλο της καριέρας του.

Ο

18χρονος Ισπανός που στα 16 του χρόνια είχε πάρει τον πρώτο του ΑΤP βαθμό στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά τη θριαμβευτική του εβδομάδα στη Βραζιλία, θα μπει για πρώτη φορά στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης.

@alcarazcarlos03: "É espetacular. Aqui no Rio, onde ganhei minha primeira partida de ATP, dois anos depois poder ganhar o torneio significa muitíssimo para mim, me lembro quando vim aqui pela primeira vez"

Rio Open / Fotojump pic.twitter.com/O6LEzmaQsi

Rio Open (@RioOpenOficial) February 21, 2022

“Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για μένα. Έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν το πρώτο μου τουρνουά μετά από πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου όλη την εβδομάδα. Νιώθω υπέροχα” είπε στη συνέντευξη μέσα από το court ο Αλκαράθ.

Ο Ισπανός που είναι και ο κάτοχος του τίτλο στο Next Gen ATP Finals, έδειξε για μια ακόμη φορά τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έκανε το “2 στα 2” σε ισάριθμους τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλκαράθ ήταν ανώτερος του Σβάρτσμαν και μετέτρεψε σε break τις πέντε από τις έξι ευκαιρίες που είχε στο ματς, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 1 ώρα και 27 λεπτά αγώνα.

“Κλειδί” για τη νίκη, το break του Αλκαράθ στο 9ο game του εναρκτήριου σετ (5-4).

Ο 18χρονος από τη Μούρθια, είχε κερδίσει σε συνεχόμενους αγώνες το Σάββατο τους Μπερετίνι και Φονίνι.

Επόμενη στάση για τον χαρισματικό τενίστα, το Ακαπούλκο.

What. A. Moment.

@alcarazcarlos03 is your 2022 Rio Open champ! pic.twitter.com/gGCBBv7niE

Tennis TV (@TennisTV) February 20, 2022

RIO OPEN DRAW | DOUBLES DRAW

The post Έγραψε ιστορία ο Αλκαράθ στο Ρίο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα