Οσταπένκο: “Στόχος ακόμα ένα Grand Slam και να επιστρέψω στο Top-10”

Μετά από την Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία έκανε επίδειξη ισχύος στο Australian Open, η παίκτρια που έχει κλέψει την παράσταση στην αρχή της σεζόν είναι η Γέλενα Οσταπένκο.

Η Λετονή κατέκτησε το 500άρι τουρνουά στο Ντουμπάι προερχόμενη ωστόσο από μία επίσης εξαιρετική εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα από την μετέπειτα κάτοχο Ανέτ Κόνταβεϊτ. 

Για να φτάσει μέχρι τον 5ο τίτλο στην καριέρα της, η Οσταπενκο χρειάστηκε να κερδίσει κατά

σειρά τέσσερις κατόχους Grand Slam, Σοφία Κένιν, Ίγκα Σφιόντεκ, Πέτρα Κβίτοβα και Σιμόνα Χάλεπ σημειώνοντας τρεις σπουδαίες ανατροπές. 

Μάλιστα το Σάββατο η Οσταπένκο έφτασε μια νίκη μακριά από το νταμπλ καθώς λίγες ώρες αργότερα από τον τελικό με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα αγωνίστηκε και στον τελικό του διπλού μαζί με την Ουκρανή Λιουμντίλα Κίτσενοκ με τις δύο παίκτριες να χάνουν από τις Κουντερμέτοβα και Μέρτενς με 6-1, 6-3. 

“Δεν μου συμβαίνει πολύ συχνά να παίζω σε τελικούς και σε μονά και σε διπλά κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.”, δήλωσε η Λετονή. “Μετά τον τελικό στο μονό ήμουν πολύ χαρούμενη και είχα ενέργεια, όμως η Βερόνικα ήθελε τουλάχιστον να πάρει τον τίτλο στα διπλά.”

Ο τίτλος, αλλά και γενικά οι εξαιρετικές εμφανίσεις έχουν ανοίξει την όρεξη στην Οσταπένκο η οποία στοχεύει σε έναν ακόμη Major τίτλο μετά από εκείνον το 2017 στο Roland Garros, ενώ στοχεύει και στην επιστροφή στην πρώτη 10άδα του κόσμου.

“Οι στόχοι μου είναι μεγάλοι. Θέλω να κερδίσω ακόμα ένα Grand Slam, αλλά και να επιστρέψω στο Top-10” είπε η 24χρονη η οποία τον Μάρτιο του 2018 είχε βρεθεί στο Νο5 του κόσμου. 

“Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, είχα μια καλή προετοιμασία και δούλεψα σκληρά. Παίζω καλά και παιχνίδι με παιχνίδι αποκτώ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.”

Η Οστεπένκο θα αγωνιστεί στο 1000άρι τουρνουά στην Ντόχα την ερχόμενη εβδομάδα με την Λετονή να αντιμετωπίζει την προερχόμενη από τα προκριματικά 25χρονη Γαλλίδα και Νο95 του κόσμου Οσεάν Ντοντάν.

 

The post Οσταπένκο: “Στόχος ακόμα ένα Grand Slam και να επιστρέψω στο Top-10” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα