Τσιτσιπάς vs Σαποβάλοφ: Ίσοι κερδισμένοι πόντοι… αλλά ήττα

Το τένις είναι απαιτητικό άθλημα, είναι άθλημα που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Η ψυχοσύνθεση των αθλητών στις κρίσιμες στιγμές παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό φάνηκε στην αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντένις Σαποβάλοφ…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στα σημεία από τον Καναδό αντίπαλό του, αν και έδωσε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες… των λεπτομερειών, μετά από ένα απαιτητικό τάι-μπρέικ στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Στο τένις, ως γνωστόν δεν υπάρχει

ισοπαλία, αν και μπορεί δυο τενίστες να κερδίσουν ίσους πόντους σε μια αναμέτρηση. Κάποιος πρέπει να κερδίσει και στο ντέρμπι της νέας γενιάς τα ξημερώματα στο Μαϊάμι, έμελλε ο Σαποβάλοφ να φύγει με την πρόκριση από το court.

Αν δει κανείς τα στατιστικά του αγώνα, θα καταλάβει πως το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντένις Σαποβάλοφ κέρδισαν από 100(!) πόντους, όμως ο Καναδός πήρε τη νίκη-πρόκριση για τους “8”.

Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε 64 πόντους στο σερβίς του και 36 στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ο Σαποβάλοφ κέρδισε 71 σερβίροντας και 29 στο σερβίς του Στέφανου. Οι δυο αθλητές έκαναν από δυο μπρέικ στον αγώνα, ενώ κράτησαν το σερβίς τους από 13 φορές αντίστοιχα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσιτσιπάς vs Σαποβάλοφ: Ίσοι κερδισμένοι πόντοι… αλλά ήττα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα