Ο τρομερός Ντένις λύγισε τον Τσιτσιπά – VIDEO

O Ντένις Σαποβάλοφ ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή επί του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στους “8” του Miami Masters

Στις 02:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η σπουδαία μονομαχία δύο εκ των σπουδαιότερων εκπροσώπων της νέας γενιάς του παγκοσμίου τένις, με τον Ντένις Σαποβάλοφ να ξεπερνά στις λεπτομέρειες το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά.

O 19χρονος Καναδός, μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά καθαρού αγώνα και αρκετή καθυστέρηση λόγω της βροχής, επικράτησε 4-6, 6-3, 7-6(3) του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μαϊάμι όπου τον περίμενε ο Φράνσις Τιαφό, μετά τη νίκη του Αμερικανού με 7-5, 7-6(6) επί του Νταβίντ Γκοφάν, νωρίτερα την Τρίτη.

Οι δύο χαρισματικοί τενίστες που θα πρωταγωνιστήσουν την επόμενη 10ετια στο κορυφαίο επίπεδο του ATP Tour, μας χάρισαν ένα συναρπαστικό ματς γεμάτο εντυπωσιακά ράλι και έντονο σασπένς στο τέλος ενώ παρά το προχωρημένο της ώρας, αρκετοί ήταν οι θεατές που έμειναν μέχρι το τέλος του NextGen αγώνα.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Σαποβάλοφ επί του Στέφανου, σε τρεις αναμετρήσεις και η 2η Top10 νίκη του Καναδού, μετά από αυτή επί του Ράφαελ Ναδάλ στο Rogers Cup το 2017.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Μαϊάμι και έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, αρκεί ο Τζον Ίσνερ να μην υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Φλόριντα.

Επίσης για το κάτω μέρος του ταμπλό, ο αγώνας Φέντερερ-Μεντβέντεφ δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη λόγω της βροχής και θα διεξαχθεί την Τετάρτη (21:00GR-COSMOTE SPORT 6HD) μαζί με τους δύο πρώτους προημιτελικούς (Μπαουτίστα-Ίσνερ, Αλιασίμ-Τσόριτς).

Το νικητή του αγώνα Φέντερερ-Μεντβέντεφ, περιμένει στα προημιτελικά ο Κέβιν Άντερσον.

“Ήξερα ότι ο Στέφανος θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ήμουν έτοιμος για μια μεγάλη μάχη και ήξερα ότι θα γίνει μεγάλο σε διάρκεια ματς. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξα σήμερα” είπε ο τρομερός Ντένις.

O Στέφανος μπήκε πιο δυνατά στο Grandstand και είχε τον έλεγχο στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, μετουσιώνοντας την ανωτερότητά του σε break στο 7ο game (5-3). Μετά από 46 λεπτά αγώνα, ο Στεφ είχε το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να απειληθεί καθόλου το σερβίς του.

Η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και την αποτελεσματικότητα στο σερβίς του, με αποτέλεσμα ο Σαποβάλοφ να προηγηθεί με διπλό break 5-1 games! Το μόνο που κατάφερε ο Στέφανος ήταν να μειώσει σε 5-3 και τελικά να χάσει το σετ με 6-3 σε 43 λεπτά.

Στο καθοριστικό σετ, τίποτα δεν χώριζε τους δύο μονομάχους. Με εξαιρετικά ποσοστά στα service games τους, οι δύο χαρισματικοί τενίστες διατήρησαν με ευκολία το σερβίς τους και έτσι το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Ο Σαποβάλοφ είχε τον έλεγχο από την αρχή του breaker και εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Τσιτσιπά, κερδίζοντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους του αγώνα.

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

The post Ο τρομερός Ντένις λύγισε τον Τσιτσιπά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα