Τσιτσιπάς: Στους “16” με μαγική εμφάνιση (vids)

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω του τον αποκλεισμό του Wimbledon από τον Φράνσις Τιάφο, έπαιξε το παιχνίδι του κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω κλειστής οροφής, φτάνοντας στην επικράτηση με 6-3, 6-4 μέσα σε 77 λεπτά, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον 3ο γύρο.

Ο Έλληνας τενίστας αποδείχθηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, που έδειξε περισσότερο να… μπερδεύεται με το

συμπαγές παιχνίδι του Τσιτσιπά. 



Ο Τσιτσιπάς έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα και πιο γρήγορα στις συνθήκες του κορτ, καθώς η τροπικές καταιγίδες που πλήττουν το Τόκιο υποχρέωσε τους διοργανωτές να κλείσουν την οροφή του κεντρικού κορτ γεγονός που αύξησε τόσο την υγρασία, αλλά και τη ζέστη. 

Τα 3 πρώτα games ήταν ίσως τα πιο κρίσιμα στο 1ο set, στα οποία ο Τσιτσιπάς έφτασε σε 2 μεγάλα hold, σβήνοντας ένα break στο 1ο service-game, αλλά φυσικά και στο επιβλητικό break του 2ου game στο οποίο ο 22χρονος βρέθηκε πίσω με 40/0! 

Το 3-0 ουσιαστικά “απελευθέρωσε” τον Τσιτσιπά και “φόρτωσε” με άγχος τον Αμερικάνο, που από εκεί και πέρα-πλην-ενός service game που ολοκλήρωσε σε 59 δευτερόλεπτα, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο service του. 

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το set με 6-3 σε 39 λεπτά, δείχνοντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, έχοντας μόλις 8 αβίαστα λάθη, παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στο 1ο service (14/17) και γενικά βγάζοντας περισσότερη ενεργεία στο κορτ. 



Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος από τη θέση του service, ήταν εξαιρετικός στις επιστροφές, παίζοντας με μεγαλύτερη άνεση στις γραμμές. 

Ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν για τον Τιάφο, στο 5ο game, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε νέο break (3-2), το οποίο και “εξαργύρωσε” λίγο αργότερα κάνοντας το 4-2. 

Η πίεση στο service του Τιάφο δεν σταμάτησε εκεί από τον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα ακόμη break και στο 3ο σερί κερδισμένο game, όμως ένα αβίαστο λάθος με το backhand κι ένα καλά “χτισμένος” πόντος από τον Τιάφο έδωσε παράταση στο κορτ για τον Αμερικανό που μείωσε σε 4-3. 

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς το μόνο που χρειάστηκε ήταν να συνεχίσει να σερβίρει με την ίδια συνέπεια (παραχώρησε μόλις έναν πόντο στον Αμερικανό), και με 14/14(!)  κερδισμένους πόντους στο 1ο service έφτασε στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση για τη φάση των “16”.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Σέρβου Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με τον Γάλλο Ουγκό Αμπέρ.



OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τσιτσιπάς: Στους “16” με μαγική εμφάνιση (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα