Τόκιο: Ένα βήμα πιο κοντά στο χρυσό ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε με “κυνικό” τρόπο στο Ολυμπιακό τουρνουά ξεπερνώντας και την αντίσταση του Γερμανού Γιαν-Λέναρντ Στρουφ κερδίζοντας με 6-4, 6-3 σε 74 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο κάνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα προς το στόχο του και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. 

Ο Νο1 του κόσμου βρήκε 14 άσους (μόλις ένα διπλό λάθος), ήταν απόλυτος στους break-points (3/3), ουσιαστικός πάνω στο φιλέ (7/9), ενώ υπέπεσε σε μόλις 4 αβίαστα λάθη! Γενικά ήταν ένα παιχνίδι

σχεδόν αλάνθαστο και από τις δύο πλευρές, με τον Στρουφ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με μόλις 3 λάθη! 

Ο Γερμανός και Νο48 του κόσμου, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο 1ο set, φτάνοντας πρώτος σε break-point στο 3ο game με τον Τζόκοβιτς ωστόσο να φτάνει σε hold (2-1). H επόμενη “απειλή” σε service έγινε από τον Σέρβο, ο οποίος με ένα εμφατικό break (love-game) έκανε το 5-4 και αμέσως μετά το 6-4 κατακτώντας τους 8 τελευταίους πόντους στο set.

Το 2o σκέλος του αγώνα ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με τον Τζόκοβιτς να αρχίζει με hold και break (2-0), το οποίο πήρε αμέσως πίσω ο Στρουφ (2-1), αλλά το έχασε και πάλι στο επόμενο game (3-1). 

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτες προστάτευσαν με ευκολία το service τους με τον Σέρβο να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με ένα άσο φτάνοντας στους “16” της διοργάνωσης. 

Επόμενος αντίπαλος για τον Νο1 του κόσμου θα είναι ο Ισπανός Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Αυστραλού Τζον Μίλμαν με 6-4, 6-7(4), 6-3. 

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Ένα βήμα πιο κοντά στο χρυσό ο Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα