Ξανά στη μάχη: ΠΑΜΕ για το 2/2

Ελληνική ημέρα ξημερώνει στο Τόκιο. Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα ριχτούν ξανά στη μάχη του Ολυμπιακού τουρνουά και ευχή όλων είναι να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς το βάθρο.

Στις 05:00GR λοιπόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει πρώτος στο court, αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό, Φράνσις Τιάφο (Νο54), ψάχνοντας τη ρεβάνς από την ήττα που γνώρισε στον 1ο γύρο του Wimbledon πριν μερικές εβδομάδες. Έπαθλο: Η πρόκρισή στους “16”.

Το

κίνητρο για διάκριση στη φετινή Ολυμπιάδα είναι μεγάλο για τον 22χρονο πρωταθλητή μας και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει πως βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του, κερδίζοντας έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο.

Άξιο αναφοράς, ότι Τσιτσιπάς και Τιάφο έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο Τόκιο, στο πρόσφατο παρελθόν. Το 2017 διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα προκριματικά του 500αριου τουρνουά της Ιαπωνίας, με τον Έλληνα τενίστα να βγαίνει νικητής με straight sets.

Από το υπόλοιπο ανδρικό πρόγραμμα, ξεχωρίζει η μάχη του Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) με τον Μάρκος Γκιρόν (ΗΠΑ) στις 09:30GR, ενώ πολύ σημαντικό είναι το ματς του Ούγκο Ουμπέρ (Γαλλία) με τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Σερβία). Τον νικητή αυτού του matchup θα βρει στους “16” ο Στέφανος, εφόσον προκριθεί.

Στο γυναικείο ταμπλό του Ολυμπιακού τουρνουά τώρα, η Μαρία Σάκκαρη θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της στο Τόκιο. Βέβαια, μόνο εύκολο εμπόδιο δεν θα βρει μπροστά της το πρωί της Τρίτης.

Στις 08:00GR περίπου, η 26χρονη Ελληνίδα θα κοντραριστεί με τη Νο6 τενίστρια του κόσμου και Νο4 του ταμπλό, την Ελίνα Σβιτολίνα, με φόντο την είσοδό της στα προημιτελικά του θεσμού.

Η Μαρία έχει αντιμετωπίσει την Ουκρανή ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν και την έχει κερδίσει τις δυο από αυτές. Μάλιστα, αμφότερες νίκες ήρθαν σε hard courts, ενώ η Σβιτολίνα μετράει μια νίκη επί της Σάκκαρη, στο γρασίδι του Wimbledon.

Η Ναόμι Οσάκα θα δώσει το τρίτο της ματς στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στις 06:30GR την Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) με την Καμίλα Τζιόρτζι (Ιταλία).

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία) θα παίξει με την Άλισον Φαν Ούιτβανκ (Βέλγιο) στις 05:00GR, ενώ η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) θα αντιμετωπίσει τη Μπελίντα Μπένσιτς (Ελβετία), επίσης στις 05:00GR.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ξανά στη μάχη: ΠΑΜΕ για το 2/2 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα