Τόκιο: Αποκλεισμοί για Σαμπαλένκα, Κβίτοβα και Σφιόντεκ!

Μπαράζ εκπλήξεων στο γυναικείο ταμπλό με τις Αρίνα Σαμπαλένκα, Πέτρα Κβίτοβα και Ίγκα Σφίνοντεκ να μένουν εκτός τουρνουά, ακολουθώντας φυσικά τη μεγαλύτερη έκπληξη που ήταν ο αποκλεισμό της Νο1 του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 

Η Νο2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα ηττήθηκε από την Ντόνα Βέκιτς με 6-4, 3-6, 7-6(3) μετά από περίπου 2,5 ώρες παιχνίδι, η Πέτρα Κβίτοβα γνώρισε την ήττα από την Βελγίδα Άλισον φαν Ούτβαντσκ με 5-7, 6-3, 6-0, ενώ η Ίγκα Σφίοντεκ αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα με 6-3, 7-6(4). 

Η Σαμπαλένκα, στο παιχνίδι κόντρα στην Βέκιτς

πλήρωσε τα 20 παραπάνω αβίαστα λάθη (34), τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για break (2/12), αλλά και το προβληματικό (σήμερα) service της έχοντας μεν 9 άσους, αλλά και 7 διπλά λάθη. 

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Νο2 του ταμπλό, στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της, ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το 4-2 του 3ου set, με την εξαιρετική στις επιστροφές Βέκιτς, να οδηγεί το set στο tie-break παίρνοντας μια σπουδαία νίκη και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί θα παίξει κόντρα στην Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα που δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σουηδέζας Ρεμπέκα Πέτερσον με 6-2, 6-3. 

H…κατάρρευση της Κβίτοβα 

Η Πέτρα Κβίτοβα, μπορεί να κατέκτησε πολύ δύσκολα, το 1ο set, ωστόσο η συνέχεια ήταν “εφιαλτική” για την αριστερόχειρα Τσέχα, η οποία έχασε τα τελευταία 10 games της αναμέτρησης! 

Όπως και στην περίπτωση της Σαμπαλένκα, έτσι και σε αυτή της Κβίτοβα, η Τσέχα υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη (34) την ίδια ώρα που η φαν Ούτβανσκ είχε μόλις 15! 

Η Βελγίδα αν και έχασε το 1ο set πίεσε αφόρητα την Κβίτοβα έχοντας 14 ευκαιρίες για break εκμεταλλευόμενη τις 7! Η αντεπίθεση για την Νο59 του κόσμου ξεκίνησε από τα μέσα του 2ου set όπου και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 και από εκεί και πέρα κυριάρχησε στο κορτ. 

Αρχικά κατέκτησε τα επόμενα 4 games ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο 3ο set ήταν εξαιρετική και χωρίς να χάσει game, παραχωρώντας μόλις 4 πόντους στο service της και κάνοντας μόλις 4 αβίαστα έναντι 19(!) της Κβίτοβα έφτασε στη νίκη και στον 3ο γύρο.

Επόμενη αντίπαλος η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα η οποία επικράτησε εύκολα της Κινέζας Κιανγκ Γουάνγκ με 6-3, 6-0.

Απογοήτευσε η Σφιόντεκ

Με 55% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (28/51), 32 αβίαστα λάθη και 2/5 break-points η Ίγκα Σφιόντεκ δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι με την Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα. 

Η Πολωνή ταλαιπωρήθηκε πολύ από το service της το οποίο δέχθηκε 10 απειλές για break με την 20χρονη να σβήνει τις 6, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. 

Η Μπαντόσα έπαιξε εξαιρετικά από τη βασική γραμμή κι όταν κατάφερε να βρει ρυθμό, αλλά κυρίως να φτάσει σε κρίσιμα break δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. 

Η Σφιόντεκ φάνηκε ανταγωνιστική μέχρι τα μέσα του 1ου set, κάτι ανάλογο έκανε και στον προημιτελικό του Roland Garros απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, αλλά από εκεί και πέρα φάνηκε να μένει από λύσεις. 

Η Μπαντόσα πήρε τα επόμενα 5 games κλείνοντας το set, με 6-3, ενώ και στο 2ο set παρά το γεγονός ότι βρέθηκε και πάλι πίσω με break (2-0) κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (3-3). Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου η Ισπανίδα προηγήθηκε με 5/2 για να το κλείσει με 7/4.

Στις “16” η Μπαντόσα θα αντιμετωπίσει την τενίστρια από την Αργεντινή, Νάντια Ποντορόσκα, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρωσίδας Εκατερίνα Αλεξάντροβα με 6-1, 6-3.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Αποκλεισμοί για Σαμπαλένκα, Κβίτοβα και Σφιόντεκ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα