Τονωτική αρχή για Νόλε! – VIDEO

19:30 7/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε μουδιασμένα στο ντέρμπι του πρώτου γύρου κόντρα στον Κέι Νισικόρι αλλά ανέβασε κατακόρυφα απόδοση προϊόντος του ματς για να πάρει μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας στο Madrid Masters!

Η καλύτερη δυνατή αρχή!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αναγκασμένος, βάσει της τωρινής του κατάταξης, να τα βάζει με τα “θηρία” από τον πρώτο γύρο ακόμα στα Masters τουρνουά και ο Κέι Νισικόρι, φιναλίστ στο Μόντε Κάρλο φέτος, ήταν κάτι παραπάνω από απαιτητικός αντίπαλος για την πρεμιέρα του Σέρβου τενίστα.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο μισό του πρώτου σετ

όπου είχε την αστάθεια που τον χαρακτηρίζει φέτος με τα πολλά αβίαστα, ο Νόλε ήταν καλός και ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές στον αγώνα πιέζοντας αφόρητα τον Ιάπωνα στα σημεία που κρίνονται τα σετ.

Εντέλει, κέρδισε με 7-5, 6-4 μετά από φουλ δυο ώρες αγώνα που τον στέλνει στον δεύτερο γύρο κόντρα σε Κάιλ Εντμουντ ή Ντάνιλ Μεντβέντεφ ενώ στο βάθος, στον τρίτο γύρο, αναμένει ο Νταβίντ Γκοφάν.

Ανησύχησε αρκετά τους φίλους του στο πρώτο σετ, πάντως, ο Τζόκερ στο οποίο έκανε 20 αβίαστα λάθη αλλά κατάφερε, παρ’όλα αυτά, να το πάρει!

Η ποιότητα του ματς ήταν πολύ πεσμένη σε σχέση με τους αγώνες που έχουν δώσει στο παρελθόν, όπως προ διετίας σε Μαδρίτη και Ρώμη, με τον Νόλε να μένει πίσω με break μετά από ένα κάκιστο service game του στο 2-2.

Ωστόσο, ούτε ο Νισικόρι έπειθε, έδειχνε πολύ “βαρύς” σωματικά και το break back ήρθε άμεσα με τον Σέρβο να ξαναμπλέκει σε περιπέτειες μετά από δικά του λάθη στο επόμενο game σώζοντας δύο break point και κάνοντας ένα τονωτικό hold.

Κάπου εκεί, γύρισε ο διακόπτης για τον Σέρβο πρωταθλητή που άρχισε να παίζει πολύ καλύτερα, να μειώνει πολύ τα αβίαστα και να βρίσκει ρυθμό στις επιστροφές.

Είχε δυο ευκαιρίες να κλείσει το σετ στο 5-4 αλλά ο Νισικόρι βρήκε μεγάλα σερβίς στα set point, το έκανε όμως δύο games αργότερα με μια φοβερή επιστροφή με το forehand.

Οι δυο τους ανέβασαν αρκετά επίπεδο στο δεύτερο σετ που κύλησε σε τεντωμένο σχοινί.

Ο Νόλε και πάλι χτύπησε στο σημείο που ο Νισικόρι έπαιζε τη “ζωή” του στο ματς, στο 4-5 και με ένα λάθος του Ιάπωνα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας ενώ και το παιχνίδι του έδειξε σημάδια προόδου.

Μένει να δούμε αν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοσή του καθώς και το θέμα της φυσικής κατάστασης που ήταν εμφανώς προβληματικό στα προηγούμενα τουρνουά που συμμετείχε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νόλε έκανε μία από τις…γκάφες της χρονιάς χάνοντας και ένα smash από το μισό μέτρο με τον Νισικόρι πλήρως εξουδετερωμένο, ένας πόντος που δεν στοίχισε κάτι στην οικονομία του αγώνα.

Eνας άλλος Σέρβος, ο Ντούσαν Λάγιοβιτς πήρε μεγάλη νίκη εις βάρος του ντεφορμέ Κάρεν Κατσάνοφ με 6-3, 6-2 ενώ με ακριβώς το ίδιο σκορ, ο Μιχαήλ Κουκούσκιν έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Καρμπάγιες Μπαένια!

Φοβερή εμφάνιση έκανε στη Μαδρίτη ο προσεχώς tournament director του τουρνουά, Φελισιάνο Λόπεζ που κέρδισε με μαεστρικό τένις τον Πάμπλο Αντουχάρ, 7-6(4), 6-3 και στα 36 του χρόνια κινείται ακόμα σαν έφηβος στο κορτ!

Δευτέρα, 7/5: 1ος γύρος Madrid Masters
Raonic (Canada) beat Kicker (Argentina) 6-3 6-2
Paire (France) beat Pouille (France) 6-2 6-3
Dzumhur (Bosnia) beat Benneteau (France) 6-4 6-2
Schwartzman (Argentina) beat Mannarino (France) 6-1 6-3
Djokovic (Serbia) beat Nishikori (Japan) 7-5 6-4
Delbonis (Argentina) beat M.Zverev (Germany) 6-1 2-6 7-6(6)
Lajovic (Serbia) beat Khachanov (Russia) 6-3 6-2
Kukushkin (Kazhakstan) beat Carballes (Spain) 6-3 6-2
Lopez (Spain) beat Andujar (Spain) 7-6(4) 6-3

MADRID OPEN MEN’S DRAW l OOP (-1h) l TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Τονωτική αρχή για Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα