Τσονγκά: “Μου ραγίζουν την καρδιά”

10:44 7/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Ρολάν Γκαρός του Παρισιού. Ο Γάλλος, βρήκε χρόνο και έδωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία εξέφρασε την στεναχώρια του για τις αλλαγές που αναμένονται να γίνουν στο Davis Cup

Ο Γάλλος, είναι ένας από τους άτυχους της χρονιάς, καθώς λόγω τραυματισμού έχει αγωνιστεί μόλις σε δυο τουρνουά μέσα στο 2018, το Αυστραλιανό Όπεν και αυτό του Μονπελιέ στην χώρα του, στο οποίο κι εγκατέλειψε τον ημιτελικό του κόντρα στον Λούκα Πούιγ.

Ο Τζο, προέρχεται από

εγχείρηση στο γόνατό του και προσπαθεί να προλάβει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ώστε να παίξει κανονικά στο επικείμενο Ρολάν Γκαρός του Παρισιού, μιας και έχει ήδη αποσύρει την συμμετοχή του από το Masters της Ρώμης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του πάντως, ο Τσονγκά μίλησε για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο Davis Cup και το ενδεχόμενο… εξαφάνισης του θεσμού. Ο 33χρονος έχει οδηγήσει την χώρα του σε κατάκτηση τροπαίου στο Davis Cup(2017) και εξέφρασε την στεναχώρια του για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Αναλυτικά όσα είπε το No36 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ:

“Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες, δεν είμαι καν κοντά σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, όμως ως ιδέα, μου ραγίζει την καρδιά.

Έδωσα τα πάντα στην καριέρα μου για αυτήν την διοργάνωση και είναι πολύ δύσκολο για εμένα να ακούω πως πρόκειται να εξαφανιστεί, έτσι ξαφνικά.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο Davis Cup. Είναι ένα κομμάτι της εξέλιξης στο τένις.

Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν την διοργάνωση ακόμη πιο όμορφη, αλλά νομίζω πως μερικά βήματα πρέπει να γίνονται σιγά σιγά.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τσονγκά: “Μου ραγίζουν την καρδιά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα