Η κλήρωση του Madrid Open στους άνδρες

13:37 5/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Το δεύτερο φετινό Masters στην χωμάτινη επιφάνεια είναι προ των πυλών, με το Mutua Madrid Open της Ισπανίας να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη εβδομάδα. Διαβάστε αναλυτικά όσα έγιναν στην κλήρωση της Παρασκευής…

Με μεγάλο ενδιαφέρον, σπουδαία παιχνίδια από τους πρώτους κιόλας γύρους και πιθανές “καυτές” διασταυρώσεις η κλήρωση του Madrid Open έδωσε το έναυσμα της έναρξης του θεσμού στην Caja Magica, που είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα.

Τον υπερασπιστή του τίτλου Ράφαελ Ναδάλ να έχει… tricky δοκιμασίες στους πρώτους γύρους και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να καλείται να ανέβει

ένα βουνό αν θέλει να διακριθεί στο τουρνουά, “έβγαλε” η κλήρωση του φετινού Mutua Madird Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόνο… εύκολο μονοπάτι δεν θα έχει, ενώ ο ξεκούραστος πλέον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο φαίνεται πως έχει την ευκαιρία του να πάει ψηλά στην διοργάνωση!

Αρχικά, ο “δικός” μας Στέφανος Τσιτσιπάς, είδε την κληρωτίδα να τον τοποθετεί στο κάτω μέρος του ταμπλό, μαζί με τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Νταβίντ Γκοφάν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον 1ο γύρο του θεσμού θα αντιμετωπίσει παίκτη προερχόμενο από τα προκριματικά, έχοντας την ευκαιρία να προκριθεί στον 2ο γύρο. Εκεί όμως, θα βρει απέναντί του το Νο2 του ταμπλό στην Μαδρίτη, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τον “Στεφ” όμως επίσης να διάγει την καλύτερη περίοδο της νεαρής του καριέρας, έχοντας προκριθεί σε δυο σερί ημιτελικούς σε ΑΤΡ επίπεδο.

Ο νικητής αυτού του αγώνα θα παίξει πιθανότατα με τον Φάμπιο Φονίνι στην φάση των “16”, ενώ σε έναν ενδεχόμενο προημιτελικό, θα βρει απέναντί του τον Τζον Ίσνερ. Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ή Νταβίντ Γκοφάν θα είναι λογικά ο δεύτερος ημιφιναλίστ από το κάτω μέρος του ταμπλό.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, Ράφαελ Ναδάλ και Ντομινίκ Τιμ είναι και πάλι πιθανοί αντίπαλοι στην προημιτελική φάση, με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο να είναι το φαβορί να βρεθεί στα ημιτελικά, αφού στο bracket του έχει τους Κέβιν Άντερσον και Τόμας Μπέρντιχ, δυο παίκτες αρκετά ασταθείς στην χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ναδάλ, στον 2ο γύρο θα παίξει απέναντι στον προερχόμενο από τραυματισμό Γκαέλ Μονφίς, με τον Γάλλο όμως να είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμος αντίπαλος, ειδικά σε πρώτους γύρους τουρνουά.

Στον 3ο γύρο ο Ισπανός αν περάσει θα παίξει με τον νικητή του ντέρμπι ανάμεσα σε Φελισιάνο Λόπεζ και Πάμπλο Αντουχάρ, ενώ στην φάση των “16” θα αγωνιστεί κόντρα Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν ή τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο πιθανός αντίπαλος του Ναδάλ στον προημιτελικό είναι ο Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος όμως θα έχει στην φάση των “16” δύσκολη δοκιμασία απέναντι σε έναν εκ των Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Αργεντινός Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον 2ο γύρο θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης του Ζουλιάν Μπενετό με τον Νταμίρ Ντζουμούρ, ενώ στον 3ο γύρο θα αγωνιστεί απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ, τον Ρισάρ Γκασκέ ή τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Στην φάση των “8” πιθανότερος αντίπαλος για τον “Πύργο του Ταντίλ” είναι ο Κέβιν Άντερσον, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ και τον Φιλίπ Κολσράιμπερ όμως, να είναι επίσης στο ίδιο bracket.

Όσον αφορά το κάτω μέρος του ταμπλό, σπουδαίο ντέρμπι επιφύλασσε για τον 1ο γύρο η κληρωτίδα του Madird Open, αφού ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κόντρα στον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι.

Ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα θα παίξει πιθανότατα με τον Κάιλ Ένμτουντ στον 2ο γύρο, ενώ στην φάση των “16” όποιος προκριθεί θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Νταβίντ Γκοφάν και Χιόν Τσανγκ.

Στα προημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς αν καταφέρει να βρεθεί εκεί, θα έχει αντίπαλό του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πιθανότατα, με τον Βούλγαρο όμως να έχει αρκετά δύσκολη δοκιμασία στον 2ο γύρο απέναντι στον πολύπειρο Καναδό Μίλος Ράονιτς.

Στον 3ο γύρο ο “Ντίμι” θα αγωνιστεί απέναντι σε έναν εκ των Λούκα Πούιγ, Μπενουά Περ και Ντένις Σαποβάλοβ.

Πιθανοί προημιτελικοί

Ναδάλ-Τιμ

Ντελ Πότρο-Άντερσον

Γκοφάν-Ντιμιτρόφ

Ίσνερ-Α.Ζβέρεφ

MADRID OPEN MEN’S DRAW l OOP (-1h) l TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η κλήρωση του Madrid Open στους άνδρες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα