Τόκιο: Η Σβιτολίνα στο δρόμο της Σάκκαρη

Η Ελίνα Σβιτολίνα κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην ημιφιναλίστ του Wimbledon και αρκετά φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, Αίλα Τομλιάνοβιτς, επικρατώντας με 4-6 6-3, 6-4 μετά από περίπου 2,5 ώρες. 

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, αλλά αρκετά δραματικό, όσον αφορά την εξέλιξη με την Ουκρανή να χάνει το 1ο set και να γυρίζει από 1-3 το 2ο, ενώ η Αυστραλή μπόρεσε να επιστρέψει από το 1-3 και 2-4 του 3ου set

ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σβιτολίνα υπέπεσε σε 49(!) αβίαστα λάθη, γεγονός πρωτόγνωρο για την Νο6 του κόσμου, ενώ από την άλλη η Τομλιάνοβιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 43 λάθη! 

Οι δύο τενίστριες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και από τη θέση του service με την Σβιτολίνα να “απειλείται” 14 φορές σβήνοντας 8 break-points της Τομλιάνοβιτς, ενώ η Αυστραλή χρειάστηκε να “σβήσει” 12/19 break-points της Ουκρανής…

Η Σβιτολίνα, αν και προηγήθηκε (0-2) στο 1ο set, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-4 της Τομλιάνοβιτς ισοφαρίζοντας σε 4-4. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set από την Νο6 του κόσμου, με την Τομλιάνοβιτς να κατακτά τα επόμενα δύο.

Στο 2ο σκέλος η Τομλιάνοβιτς μπορεί να πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα (3-1), όμως από εκεί και πέρα δέχθηκε 5 σερί games από την Σβιτολίνα με την Ουκρανή να φτάνει στην ισοφάριση (1-1). 

Το decider set ήταν το ίδιο δραματικό με τα προηγούμενα δύο, με την Ουκρανή να παίρνει προβάδισμα με 3-0 αυξάνοντας το σερί των κερδισμένων games σε 8-0! 

Η Τομλιάνοβιτς όμως απάντησε με ένα δικό της σερί (4-1) ισοφαρίζοντας σε 4-4! Το καθοριστικό break του αγώνα ήρθε αμέσως μετά με την Σβιτολίνα να παίρνει προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια να κλείνει τον αγώνα, αλλά και το εισιτήριο για τις “16” εκεί που περιμένει εδώ και ώρες η Μαρία Σάκκαρη μετά από τη νίκη της κόντρα στην Νο90 του κόσμου Νίνα Στογιάνοβιτς.

OLYMPIC GAMES MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+6h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τόκιο: Η Σβιτολίνα στο δρόμο της Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα