Το “σήκωσε” και ο Τσιτσιπάς στο Εστορίλ! – VIDEO

19:28 5/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Μετά τον θρίαμβο της Μαρίας Σάκκαρη στο Ραμπάτ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το ελληνικό double κατακτώντας το Εστορίλ σε μια ονειρική εβδομάδα για το ελληνικό τένις!

Το ότι θα ζούσαμε ένα Σαββατοκύριακο με δύο ελληνικά τρόπαια σε αντρικό και γυναικείο τουρ στο παγκόσμιο τένις φάνταζε αδιανόητο στο πρόσφατο παρελθόν!

Όχι όμως πια!

Χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, τα δύο απίστευτα ταλαντούχα, εργατικά και προσγειωμένα παιδιά του ελληνικού τένις, η χώρα μας έχει δύο

νικητές εκπροσώπους σε τουρνουά της ATP και της WTA μέσα σε μια αγωνιστική εβδομάδα!

Την αρχή έκανε η 23χρονη Ελληνίδα η οποία κατάκτησε το παρθενικό της τρόπαιο στο χώμα του Ραμπάτ στο Μαρόκο, και, άξιος συνεχιστής ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τρίτο τίτλο καριέρας του (δεν προσμετράμε το NextGen Finals) και πρώτο στο χώμα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας!

Ένα νέο ορόσημο στην ασύλληπτη πρόοδο του Έλληνα τενίστα ο οποίος, το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει παίξει σε πέντε τελικούς ATP κατακτώντας τρία τρόπαια!

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χωμάτινη σεζόν δεν εξελισσόταν όπως θα ήθελε ο 20χρονος τενίστας που δεν τα πήγε καλά σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, απάντησε όμως με τον καλύτερο τρόπο στο τουρνουά του Εστορίλ το οποίο και κατέκτησε μετά τη νίκη του με 6-3, 7-6(4) επί του Πάμπλο Κουέβας που τον στέλνει στο πολύ απαιτητικό Masters της Μαδρίτης με την ψυχολογία στα ύψη!

Στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης θα ανέβει ξανά ο πρωταθλητής μας από τη Δευτέρα (6/5) ενώ έχει έναν κάποιο χρόνο ξεκούρασης μέχρι την πρεμιέρα του στη Μαδρίτη καθώς έχει bye στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζοντας τον Ζοάο Σόουζα ή qualifier στον δεύτερο!

Ο τελικός κόντρα στον 33χρονο Ουρουγουανό, σπεσιαλίστα της “κόκκινης” επιφάνειας, κυλούσε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που προηγούνταν με σετ και 4-2 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μην έχοντας παραχωρήσει ούτε ένα break point στον αντίπαλό του.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Στεφ ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος, είχε κερδίσει κατά κράτος τη μάχη της βασικής γραμμής από τον Κουέβας και έδειχνε ότι θα έφτανε, στο ρελαντί, στην κατάκτηση του τροπαίου!

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν διαφορετική μιας και ένα κακό service game του Στέφανου έφερε, από το πουθενά κυριολεκτικά, τρία break point στον Κουέβας, τα πρώτα του στο ματς τα οποία και εκμεταλλεύτηκε και ξαναμπήκε ξαφνικά στη διεκδίκηση του τελικού!

Έκτοτε, είδαμε ματσάρα!

Ο Κουέβας άρχισε να απειλεί αφόρητα τα σερβίς του Στέφανου φθάνοντας μάλιστα σε set point στο 5-4 με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ ενώ πίεσε πολύ και στο 6-5 οδηγώντας τον Έλληνα πρωταθλητή σε πολλές ισοπαλίες.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα για να στείλει το σετ στο tie break στο οποίο έκανε μια τρομερή αρχή φθάνοντας στο 6-1 χάρη και σε ένα point penalty που χρεώθηκε ο Κουέβας που πέταξε με δύναμη τη μπάλα στο κοινό του Εστορίλ.

Ο Τσιτσιπάς έχασε τα πρώτα τρία match point με μερικά “αγχωμένα” forehand αλλά, ευτυχώς, δεν έμπλεξε περισσότερο και τελείωσε το τέταρτο όπως έπρεπε ξαπλώνοντας στο χώμα του Εστορίλ που θα μείνει πάντα στη μνήμη του ως ο πρώτος του χωμάτινος τίτλος!

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος ουσιαστικά απέκλεισε για… δεύτερη φορά τον Κουέβας από το τουρνουά μιας και ο Ουρουγουανός είχε αρχικά αποκλειστεί στον προκριματικό γύρο αλλά έπαιξε ως lucky loser στο βασικό ταμπλό φθάνοντας μέχρι τον τελικό!

Το να έχουμε δύο παιδιά-πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο τένις με κατάκτηση τροπαίων και συνεπή παρουσία στα απίστευτα απαιτητικά αντρικά και γυναικεία τουρ είναι κάτι το…εξωπραγματικό για το ελληνικό τένις!

Αυτές είναι όμως οι εποχές που ζούμε τώρα και καλό είναι να τις…συνηθίσουμε μιας και οι δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές μας έχουν πλέον καλομάθει σε πολύ σπουδαία πράγματα!

Ας το χαρούμε, λοιπόν!

Κυριακή, 5/5: Τελικός Estoril Open
Tsitsipas (Greece) beat Cuevas (Uruguay) 6-3 7-6(4)

ESTORIL OPEN SINGLES DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post Το “σήκωσε” και ο Τσιτσιπάς στο Εστορίλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα