Πάμε για το Ελληνικό double!

10:36 5/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Ποιος να το φανταζόταν ότι η Ελλάδα θα διεκδικεί διπλό τίτλο σε ATP και WTA την ίδια εβδομάδα

Τον τρίτο τίτλο καριέρας και πρώτο στο χώμα, διεκδικεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήμερα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, αντιμετωπίζει στις 17:30GR (Cosmote Sport 6HD) τον χωματά Πάμπλο Κουέβας ο οποίος είχε ηττηθεί στα προκριματικά

από το Νο152 του κόσμου, Σαλβατόρε Καρούσο αλλά μπήκε στο κυρίως ταμπλό μετά από απόσυρση ως lucky loser και βρίσκεται στον τελικό!

Το Νο1 του ταμπλό και Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, προέρχεται από την επική ανατροπή στα ημιτελικά επί του Νταβίντ Γκοφάν και θα αγωνιστεί στον 6ο του τελικό, διεκδικώντας τον 3ο του τίτλο.

Από την άλλη, ο Πάμπλο Κουέβας που βρίσκεται στο Νο67 της παγκόσμιας κατάταξης, θεωρείται σπεσιαλίστας στο χώμα με οχτώ από τους εννιά τελικούς που έχει αγωνιστεί να είναι στην κόκκινη επιφάνεια ενώ έχει έχει τίτλους στην καριέρα του, όλους στο χώμα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ανδρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει κερδίσει εύκολα τον 33χρονο στην Αμβέρσα το 2017 (indoor hardcourt).

Η συμμετοχή του Τσιτσιπά στον τελικό του Estoril Open, έρχεται μια ημέρα μετά τον πρώτο τίτλο καριέρας της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA Tour, μετά από σπουδαία ανατροπή επί της Γιοχάνα Κόντα στον τελικό του Rabat Open στο Μαρόκο.

Ήδη ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο9 της ATP και με τίτλο στο Εστορίλ θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον 8ο της βαθμολογίας, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

ESTORIL OPEN SINGLES DRAW | OOP (-2h)

The post Πάμε για το Ελληνικό double! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα