Το “πάλεψε” η Μαρία… – VIDEO

Η Μαρία Σάκκαρη αν και το “πάλεψε” αρκετά, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις που χρειαζόταν απέναντι στον Πολόνα Χέρσογκ και ηττήθηκε από την Σλοβένα, μη μπορώντας να προκριθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας της στο Istanbul Cup της Τουρκίας…

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, δεν τα κατάφερε απέναντι στο Νο75 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, αφού μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα ηττήθηκε από την Πολόνα Χέρσογκ στα

δυο σετ και αποχαιρέτησε από την φάση των ημιτελικών, το Istanbul Cup.

Η Μαρία δεν βρέθηκε στην καλύτερή της ημέρα και μετά από τρεις εξαιρετικούς αγώνες μέσα στην εβδομάδα στους οποίους δεν είχε χάσει ούτε σετ, αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να απειλήσει όσο θα έπρεπε την αντίπαλό της γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-2, η οποία σήμανε και τον αποκλεισμό της από την διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

.@PolonaHercog defeats Maria Sakkari 6-4, 6-2!

The books the first @Istanbul_Cup final spot! pic.twitter.com/H5FPKYNxm9

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018


Η Σάκκαρη, παρότι έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να προκριθεί στον πρώτο της τελικό σε WTA διοργάνωση, από την ερχόμενη Δευτέρα θα δει τον εαυτό της να αναρριχάται στο Νο42 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα καριέρα της κερδίζοντας έξι θέσεις με αυτήν την πορεία της και δημιουργώντας νέο career high!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μαρία ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση, αφού δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο μόλις σέρβις-γκέιμ της και έδωσε έτσι το προβάδισμα στην αντίπαλό της από πολύ νωρίς στον ημιτελικό με 2-0.

That @PolonaHercog dropshot though #IstanbulCup pic.twitter.com/xj0QlcI7Y3

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018


Αυτό, ήταν το πρώτο και το τελευταίο μπρέικ που έγινε στο εναρκτήριο σετ, καθώς οι δυο αθλήτριες προφύλαξαν εξαιρετικά στην συνέχεια το σερβίς τους χωρίς να δώσουν ιδιαίτερα δικαιώματα, με την Σάκκαρη να αποτυγχάνει να “σπάσει” το σερβίς της Σλοβένας στο 3-2, στην μοναδική φορά που έφτασε τόσο κοντά(0/1 b.p).

.@mariasakkari rips a backhand down the line! #IstanbulCup pic.twitter.com/uKnYDAfN2L

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018


Η Χέρσογκ έφτασε αισίως για την ίδια στο 5-3 υπέρ της και δημιούργησε σετ πόιντ στο σερβίς της Μαρίας, όμως με επιθετικό παιχνίδι η Ελληνίδα αποσόβησε τον κίνδυνο προσωρινά, μείωσε σε 5-4, όμως δεν άντεξε περισσότερο και έμεινε πίσω με σετ στο αμέσως επόμενο γκέιμ(6-4).

Αδύναμο σημείο της 22χρονης Ελληνίδας τα πολύ κακά ποσοστά πίσω από το πρώτο της σερβίς, στο οποίο μέτρησε 53% επιτυχία με 8/15 κερδισμένους πόντους. Εν αντιθέσει η Χέρσογκ είχε 70% επιτυχία με 16/23 κερδισμένους πόντους.

.@PolonaHercog takes the first set 6-4! #IstanbulCup pic.twitter.com/6wylGIlFwj

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με την Πολόνα Χέρσογκ να “σπάει” πολύ νωρίς το σερβίς της Ελληνίδας και να γίνεται αυτομάτως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Προβάδισμα με 2-0 γρήγορα-γρήγορα για τον Σλοβένα και επιπλέον άγχος στους ώμους της Σάκκαρη, η οποία έβλεπε τον εαυτό της να απομακρύνεται επικίνδυνα από τον πρώτο τελικό καριέρας σε WTA διοργάνωση.

What a point from @mariasakkari! #IstanbulCup pic.twitter.com/DT4GUrBfn9

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018

Η Μαρία έκανε την προσπάθειά της, δημιούργησε μπρέικ πόιντ στο 2-1 κατά της όμως δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια νωρίς και κατέρρευσε αμέσως μετά βλέποντας την αντίπαλό της να κάνει το δεύτερο μπρέικ της στον αγώνα και να φτάνει στο 5-1 με συνοπτικές διαδικασίες.

Η Χέρσογκ είχε σε καταπληκτική ημέρα το σερβίς της και δεν άφησε περιθώρια στην Μαρία να την απειλήσει εκεί, αν εξαιρέσει κανείς τις τέσσερις συνολικά ευκαιρίες που δημιούργησε η Ελληνίδα, μα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία στο ματς.

.@PolonaHercog is all about the dropshots today! #IstanbulCup pic.twitter.com/TrtibAtAyg

WTA (@WTA) 28 Απριλίου 2018


Στο 6-4, 5-1 η Σάκκαρη έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και αφού κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 5-2, μπόρεσε να δημιουργήσει δυο σερί μπρέικ πόιντς στο σερβίς της Σλοβένας, χωρίς να μπορεί όμως να μειώσει κι άλλο σε 5-3 και να αγχώσει περαιτέρω την Χέρσογκ.

Τελικό αποτέλεσμα 6-4, 6-2 μετά από μιάμιση ώρα αγώνα και πρόκριση για την Χέρσογκ στον τελικό της διοργάνωσης.

Αντίπαλος της Σλοβένας στον τελικό θα είναι η Γαλλίδα Πολίν Παρμεντιέρ που επικράτησε της Ιρίνα Μπέγκου με 6-3, 6-4 και βάζει πλώρη για τίτλο μετά από δέκα χρόνια(τελευταία κατάκτηση το 2008)!

Σάββατο 28/4: Ημιτελικοί Istanbul Cup

Hercog (Slovenia) beat Sakkari (Greece) 6-4, 6-2

Parmentier (France) beat Begu (Romania) 6-3 6-4

ISTANBUL CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το “πάλεψε” η Μαρία… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα