Το μάθημα της πρώτης φοράς

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε χωρίς νίκη τις υποχρεώσεις του στο Λονδίνο, ωστόσο θα χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία για την επόμενη χρονιά

Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι που δεν πετυχαίνει νίκη στους ομίλους του ATP Finals.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ολοκλήρωσε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση χωρίς να πετύχει νίκη και ήταν ο μοναδικός από τους οχτώ συμμετέχοντες που τελείωσε το τουρνουά με 0-3.

Η νίκη του Ναδάλ επί του Τσιτσιπά στο απογευματινό παιχνίδι της Παρασκευής, σήμαινε ότι ο Ρώσος δεν είχε ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά

και παρ’ότι αδιάφορος, πίεσε όσο μπορούσε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο τελευταίο ματς του round robin.

Τελικά, ηττήθηκε με 6-4, 7-6 και αποχαιρέτησε με πικρία το Λονδίνο, αφού δεν μπόρεσε να μεταφέρει εκεί την εκπληκτική φόρμα των τελευταίων μηνών, όντας ίσως ο κορυφαίος τενίστας στο 2ο εξάμηνο της σεζόν.

“Πάντα υποστηρίζω ότι η εμπειρία που αποκτάς είναι σημαντική για τη συνέχεια. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο ATP Finals. Προσπαθώ να θυμηθώ αν ποτέ είχα μια καλή πρώτη εμπειρία στο τένις και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Είμαι από αυτούς που πρέπει να γνωρίζουν πρώτα, πριν πραγματικά καταφέρουν κάτι. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να με βοηθήσει να έχω καλύτερη ευκαιρία στο επόμενο ATP Finals, τα επόμενα χρόνια” είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου απ’το Λονδίνο.

Ο 23χρονος θα ολοκληρώσει τη χρονιά στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και θα είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες (59) στο φετινό tour.

“Πάντα καθόμαστε με την ομάδα μου και συζητάμε για την επόμενη χρονιά. Μετά το τέλος της σεζόν, προσπαθούμε να αναλύσουμε ποια μέρη της χρονιάς τα πήγαμε καλύτερα και τι χρειάζεται να κάνουμε. Επίσης, η off-season περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση και φυσική κατάσταση για να είμαι 100% έτοιμος”

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Το μάθημα της πρώτης φοράς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα