Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Βασιλιά

Στο ντεμπούτο του στο ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον κορυφαίο όλων

Προτελευταία ημέρα στο τουρνουά των “8” καλύτερων της σεζόν, στην Ο2 Arena και οι δύο σημερινοί ημιτελικοί του ATP Finals αναμένεται να μας συναρπάσουν.

Φέντερερ-Τσιτσιπάς και Τιμ-Ζβέρεφ τα δύο σπουδαία παιχνίδια από τα οποία

θα προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Στον πρώτο ημιτελικό (16:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), Ρότζερ Φέντερερ και Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθούν για 4η φορά στην καριέρα τους (όλες το 2019) και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή, αφού φαίνεται πως βρίσκονται στην καλύτερή τους αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, γεγονός που μας προϊδεάζει για ένα φανταστικό παιχνίδι!

Μετά τη μνημειώδη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή στον 4ο γύρο του φετινού Australian Open, ακολούθησαν δύο συνεχόμενες νίκες του Φέντερερ σε υποδεέστερα τουρνουά (Ντουμπάι, Βασιλεία) και πλέον ο Στέφανος καλείται να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του αθλήματος, στο αγαπημένο του γήπεδο!

Ο Φέντερερ διεκδικεί την 11η συμμετοχή του στον τελικό του ATP Finals, θέλοντας να πανηγυρίσει για 7η φορά την κατάκτηση του τροπαίου και για πρώτη μετά το 2011!

Το Νο3 του κόσμου, προέρχεται από τη μαγική εμφάνιση και νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στην οποία δεν δέχθηκε break και κέρδισε το 78% των πόντων του στο σερβίς. Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει όσο νέος φαίνεται στο court, ο 38χρονος μαέστρος, είπε: “Νιώθω ωραία. Νιώθω νέος αλλά ίσως είναι το κούρεμα”

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε δύο μεγάλες νίκες στο τουρνουά απέναντι σε επίσης εκπροσώπους της νέας γενιάς, Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, πιστοποιώντας την σπουδαία αγωνιστική φόρμα που βρίσκεται.

Η αδιάφορη ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ το απόγευμα της Παρασκευής, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει αρνητικά τον Στεφ και το μόνο ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα, μετά την 3ωρη μάχη με τον Ισπανό. Για τον Φέντερερ, δεν τίθεται θέμα αφού μετά τη μονόπλευρη νίκη επί του Τζόκοβιτς, είχε και μια επιπλέον ημέρα ξεκούρασης.

“Το σώμα μου το νιώθω καλά. Δεν νιώθω πόνο πουθενά. Νιώθω φρέσκος. Μετά από ένα δύσκολο και μεγάλο παιχνίδι σαν αυτό, νιώθω ότι μπορώ να παίξω αύριο με τον ίδιο τρόπο. Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό” είπε ο Τσιτσιπάς.

Στο βραδινό παιχνίδι του Σαββάτου (22:00GR-COSMOTE SPORT 6HD), ο φορμαρισμένος Ντόμινικ Τιμ θα αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που διατηρεί τις ελπίδες υπεράσπισης του περσινού του τίτλου στην Ο2 Arena.

Ο Τιμ, πέτυχε δύο τεράστιες νίκες κόντρα στους δύο πιο επιτυχημένους τενίστες της διοργάνωσης, τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς, γεγονός που του δίνει τεράστιο boost για τη συνέχεια του θεσμού.

Αυτό που επίσης δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στον 26χρονο Αυστριακό, είναι και το θετικό ρεκόρ που έχει απέναντι στον Ζβέρεφ, έχοντας πέντε νίκες σε εφτά αναμετρήσεις με τον 22χρονο Γερμανό, με πιο πρόσφατο ραντεβού τους στο Γαλλικό Όπεν το 2018.

“Παίζει απίστευτο τένις, ίσως το καλύτερο που τον έχουμε δει. Το να κερδίζεις τον Νόβακ και τον Ρότζερ σε αυτό το court, σε συνεχόμενα παιχνίδια, είναι πολύ ξεχωριστό” είπε ο Ζβέρεφ ο οποίος έκανε το ίδιο πέρυσι σε ημιτελικό και τελικό.

“Θα είναι δύσκολο ματς. Ανυπομονώ γι’αυτό το παιχνίδι. Ειλικρινά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στα ημιτελικά και από εδώ και στο εξής, θα δούμε πως θα πάει” πρόσθεσε ο Σάσα.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Βασιλιά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα