ΤΟ “ΚΤΗΝΟΣ”, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ – VIDEO

Ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-5 και 30-40 στο τρίτο και καθοριστικό σετ του αγώνα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση και κατέκτησε μια πραγματικά επική νίκη, με σπουδαία ανατροπή…

Ποιος να περίμενε, πως μετά το 1-5 του τρίτου σετ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, δεν θα έβγαινε θριαμβευτής από την O2 Arena, έχοντας πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του σε ΑΤΡ Finals και ταυτόχρονα,

έχοντας κερδίσει για παρθενική του φορά, τον Ράφα Ναδάλ.

Κι όμως. Ο Ισπανός, μάζεψε τα κομμάτια του, έβγαλε το πνευματικό “κτήνος” από μέσα του και δείχνοντας για πολλοστή φορά, πως είναι ο σπουδαιότερος μαχητής που έχει περάσει ποτέ από τα courts, κέρδισε τον Ρώσο με μια ανεπανάληπτη ανατροπή.

Χρειάστηκαν 2 ώρες και 49 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Νο4 τενίστα του κόσμου, αλλά οι πανηγυρισμοί του στο τέλος, άξιζαν όλο αυτό τον κόπο.

Τελικό σκορ 6-7(3), 6-3, 7-6(4) για τον Ράφα, που πλέον έγινε φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά των φετινών ΑΤΡ Finals, αν και την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο Αντρέ Αγκάσι, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, αφού θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

WARRIOR.

The moment @RafaelNadal completed a sensational comeback against Medvedev in London #NittoATPFinals pic.twitter.com/nD6iFFNz6R

Tennis TV (@TennisTV) 13 Νοεμβρίου 2019

Τα πάμπολλα αβίαστα λάθη του Ναδάλ στις αρχές του τρίτου σετ, οδήγησαν τον εξαιρετικό Μεντβέντεφ σε προβάδισμα με διπλό μπρέικ (0-4). Θα έπρεπε να “αυτοκτονήσει” για να μην κερδίσει το ματς.

Υπολόγιζε όμως, χωρίς το Νο1 του κόσμου. Ο Ναδάλ του μετέφερε πίεση αφού έσωσε ένα ματς πόιντ στο 1-5 (30-40) και αυξάνοντας την επιθετικότητά του στο court, ανάγκασε τον Ρώσο να “μαζευτεί” και να περιμένει τα λάθη του αντιπάλου του.

From 1-5 & match point down in the deciding set…@RafaelNadal produced a simply spectacular comeback.

: @TennisTV | #NittoATPFinals pic.twitter.com/sCH1qo5zIa

ATP Tour (@atptour) 13 Νοεμβρίου 2019


Όσα λάθη είχε κάνει μέχρι τότε ο Ράφα όμως, ήταν αρκετά. “Αφυπνίστηκε” και βελτίωσε τις επιστροφές του, για να βαρύνει ακόμη περισσότερο τους ώμους του Μεντβέντεφ, όταν μείωσε σε 3-5 με μπρέικ.

Αφού κράτησε εύκολα το σερβίς του και έκανε το 4-5, οδήγησε το Ρώσο να σερβίρει δεύτερη φορά για τη νίκη. Ούτε τότε όμως, κρίθηκε επαρκής ο Ντανίλ, για να πάρει την πολύ σημαντική αυτή επικράτηση.

Το άγχος… ξεχείλιζε από μέσα του, τα χτυπήματά του έγιναν πολύ πιο αμυντικά και οι midcourt μπάλες στην πλευρά του Ράφα ήταν… βούτυρο στο ψωμί του αναγεννημένου Ισπανού, που μόλις είχε ξαναζωντανέψει.

Το μπρέικ έγινε με λάθος βολέ του Μεντβέντεφ και το 5-5, έδωσε παράταση αγωνίας στους φιλάθλους. Ο Ναδάλ κράτησε ξανά εύκολα, κατέκτησε το πέμπτο σερί του γκέιμ και προηγήθηκε με 6-5.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε και τους πρώτους δυο πόντους του 12ου γκέιμ, έκανε το 0-30 και βρέθηκε μόλις δυο πόντους μακριά από τη νίκη. Κάπου εκεί, το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε επιτέλους για τον 23χρονο, που έβγαλε 4(!) σερί άσους και έστειλε το ματς σε τάι-μπρέικ.

Η τιτανομαχία συνεχίστηκε κι εκεί. Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δυο τενίστες, μέχρι το 4-4. Ο Ναδάλ έδειξε αντανακλαστικά σπουδαίου πρωταθλητή όμως, κέρδισε τρεις σερί πόντους, έφτασε στο σύνολο τους τέσσερις στο τάι-μπρέικ (το σκορ ήταν 3-4 υπέρ του Ρώσου) και πανηγύρισε την επική αυτή ανατροπή.

Για να φτάσει όμως στη νίκη, ο Ναδάλ χρειάστηκε να επιστρέψει και από σετ πίσω, μιας και ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα στο τάι-μπρέικ και έδειξε πως προς στιγμήν είναι το αφεντικό στο ματς.

Στο δεύτερο σετ, ο Ράφα “έσπασε” δυο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και ελεγχόμενα έφτασε στο 1-1, δείχνοντας πως δεν βρίσκεται στην άσχημη κατάσταση που ήταν στο ματς με τον Ζβέρεφ πριν λίγες ημέρες.

Πλέον, χρειάζεται μια νίκη ακόμη για να “σφραγίσει” την πρόκρισή του στην τελική “4αδα” της διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να την πετύχει απέναντι στον δικό μας, Στέφανο.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΤΟ “ΚΤΗΝΟΣ”, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα