Τιμ: “Ίσως το καλύτερο ματς που έχω παίξει” – VIDEO

Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που μόλις είχε καταφέρει ο Τιμ, μετά την επική νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς

Κάτω με σετ, αδυναμία να σερβίρει για το ματς στο 6-5 του 3ου, κάτω με 1-4 στο καθοριστικό tie break…

Κι όμως, ο Ντόμινικ Τιμ έφυγε νικητής από το ματς της χρονιάς απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ

Bjorn Borg στο ATP Finals, ζευγαρώνοντας τις νίκες του στο θεσμό.

Και τι νίκες…

Ο 26χρονος Αυστριακός κέρδισε back-to-back δύο από τους σπουδαιότερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος, τον Φέντερερ και τον Τζόκοβιτς, πανηγυρίζοντας πανάξια την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals, στην 4η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

“Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει. Ήταν ένα κλασικό και επικό ματς” είπε ο Τιμ στη συνέντευξη Τύπου.

“Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω έτσι για να έχω τύχη να τον κερδίσω. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο σε αυτό το τουρνουά, πρέπει να καταβάλεις ξεχωριστή προσπάθεια για να κερδίσεις. Πιθανότατα ο Νόβακ είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε ήξερα πως έπρεπε να κάνω κάτι εξαιρετικό, κάτι ασυνήθιστο κάτι ξεχωριστό και αυτό έκανα. Χτυπούσα όσο πιο δυνατά μπορούσα τη μπάλα” πρόσθεσε.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία κόντρα στον Νόλε και η πρώτη εκτός χώματος για τον Τιμ, με τον Αυστριακό πλέον να μετράει 4 νίκες επί του Σέρβου σε σύνολο 10 αναμετρήσεων (6-4).

Πλέον, ο Τιμ έχει ένα ακόμη παιχνίδι την Πέμπτη (16:00GR), στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ, απέναντι στον ήδη αποκλεισμένο Ματέο Μπερετίνι, έχοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει αήττητος τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του ATP Finals και να πάει με άλλον αέρα στα ημιτελικά.

“Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που κερδίζω δύο μέλη του Big Three σε συνεχόμενα ματς κι αυτό μου δίνει επιπλέον ώθηση. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και υπερήφανος που προκρίνομαι για πρώτη φορά στα ημιτελικά. Ήταν ένας μεγάλος στόχος αλλά πλέον δεν είναι αρκετός. Θα προσπαθήσω να κάνω ένα καλό ματς κόντρα στον Μπερετίνι την Πέμπτη. Σίγουρα θα είναι λίγο άβολο ματς, γνωρίζοντας ότι παίζω χωρίς πίεση αλλά θέλω να συνεχίσω με νίκες και μετά να επικεντρωθώ στα ημιτελικά” είπε ο χαρισματικός τενίστας.

“Το παιχνίδι τα είχε όλα. Βρέθηκε μπροστά, βρέθηκα μπροστά. Έπαιξε απίστευτους πόντους, όπως και εγώ. Πιστεύω ότι αξίζε να κριθεί στο tie break. Χρειάζεται τύχη για να κριθεί ένα τέτοιο ματς και νομίζω ότι στάθηκα λίγο τυχερός στο tie break. Όμως, είμαι πολύ ευτυχισμένος και υπερήφανος. Ήταν ίσως το καλύτερο ματς που έχω παίξει ποτέ”

Ο Τιμ πιστεύει ότι δύο βασικοί λόγοι τον έχουν βοηθήσει να βελτιώσει κατά πολύ το παιχνίδι και την αποτελεσματικότητά του σε αυτή την επιφάνεια.

“Το πρώτο είναι ότι βελτίωσα πολύ το επιθετικό μου παιχνίδι. Κατεβαίνω στο φιλέ πιο συχνά κάτι που είναι σημαντικό στα hard courts. Υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα για μένα σε αυτή την επιφάνεια και είναι το backhand μου που το χτυπάω, σχεδόν πάντα, από ζώνη άνεσης. Γι’αυτό μπορώ πολλές φορές να ρισκάρω με το συγκεκριμένο χτύπημα και έχω υψηλό ποσοστό επιτυχίας”

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Τιμ: “Ίσως το καλύτερο ματς που έχω παίξει” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα