Τιπσάρεβιτς: “Ο Τζόκοβιτς θα γίνει ο GOAT”

Η τοποθέτηση του Γιάνκο Τιπσάρεβιτς για τον άτυπο τίτλου του κορυφαίου όλων των εποχών

Μπορεί να τους συνδέει στενή φιλία και να παραδέχεται ότι η άποψή του είναι υποκειμενική, ωστόσο ο Γιάνκο Τισπάρεβιτς πιστεύει ακράδαντα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ολοκληρώσει την καριέρα του ως ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

“Ειλικρινά μπορώ να σας πω κάτι με απόλυτη βεβαιότητα: αν πάρουμε όλους τους top παίκτες και προφανώς δεν μιλάω για τον Ράφα στο χώμα, αν βρεθούν στο απόγειο του παιχνιδιού τους, στο

καλύτερό τους επίπεδο, ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Σίγουρα θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια ρεκόρ ακόμα όμως πιστεύω πως αν το σώμα του κρατήσει, γιατί είναι και 31 ετών, είναι πιθανό” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τισπάρεβιτς σε συνέντευξή του στο atpwordltour.com.

Ο Τζόκοβιτς μετράει 15 Grand Slam τίτλους, πέντε λιγότερους απ’τον Φέντερερ (20) και δύο απ’τον Ναδάλ (17). Επίσης, ο Σέρβος μετράει 32 ATP Masters 1000 τίτλους, έναν πίσω από τον Ισπανό (33) και πέντε περισσότερους απ’τον Φέντερερ (27).

Πέρυσι, ο Νόλε έκανε το Golden Masters με τη νίκη του στο Σινσινάτι και μετράει τρία συνεχόμενα Grand Slams ενώ επέστρεψε θριαμβευτικά και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της ATP το 2019, θα ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με έξι χρονιές στο Νο1 του κόσμου.

“Υπάρχει μια διάσημη συνέντευξη του Νόβακ όταν ήταν εφτά ετών και έλεγε “θέλω να γίνει το Νο1″. Δεν το έλεγε απλά, το έβλεπες στα μάτια του ότι το εννοούσε και το ήθελε πραγματικά. Έχει κάνει πολλές θυσίες και το ξέρω από πρώτο χέρι αφού είμαι πολύ κοντινός του φίλος. Με όσα έχει θυσιάσει και καταφέρει, του αξίζει κάποτε να θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών” είπε κλείνοντας ο Τιπσάρεβιτς.

The post Τιπσάρεβιτς: “Ο Τζόκοβιτς θα γίνει ο GOAT” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα