Παγκόσμια έκταση η επιστολή του Ολυμπιακού στη FIFA

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που έπεσε… θύμα της FIFA και της επιλογής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να διεξαχθούν κανονικά τα ματς των Εθνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε έξαρση. Με αποτέλεσμα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Χασάν να βγουν θετικοί στα τεστ που υποβλήθηκαν και να χάσουν μεγάλα παιχνίδια, όπως το αυριανό

με τον Παναθηναϊκό και φυσικά αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League.

Όπως έχετε ενημερωθεί, ο Ολυμπιακός δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ύψωσε ανάστημα και έστειλε επιστολή στη FIFA, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές και την υγεία του. Και το θέμα, πλέον, παίρνει παγκόσμια έκταση, με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου να ασχολούνται με αυτή την απόφαση του Ολυμπιακού να απευθυνθεί στη FIFA για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας των ποδοσφαιριστών.

Το Reuters με εκτενές σημερινό του ρεπορτάζ αναφέρεται τόσο στην επιστολή του Ολυμπιακού προς τη FIFA, όσο και στις δηλώσεις της Λίνας Σουλούκου για το συγκεκριμένο γεγονός. Κάνει λόγο για μια FIFA που δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στις ανησυχίες ομάδων και ποδοσφαιριστών, ενώ αναφέρεται στο ματς του Ολυμπιακού με τη Σίτι και στέκεται στις σημαντικές απουσίες του Ολυμπιακού και κυρίως σε αυτή του Ελ Αραμπί, ο οποίος είναι αναγκασμένος να παραμείνει σε καραντίνα στο Καμερούν.

Το Reuters, μάλιστα, επικοινώνησε με τη FIFA για να πάρει απαντήσεις, δίχως πάντως να τα καταφέρει, αφού από την Ομοσπονδία επέλεξαν τη σιωπή. Την ίδια ώρα, η CAF, ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αφρικής, με ανακοίνωσή της τόνισε ότι το σχέδιο που είχε θεσπίσει βασίστηκε σε αυστηρό έλεγχο υγείας και σε έντονα μέτρα ασφαλείας και προστασίας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα.

«Μια σημαντική συνεργατική προσπάθεια σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς και πολλά διαδικτυακά μαθήματα κατάρτισης βοήθησαν στην προετοιμασία για την ασφαλή επανέναρξη των κορυφαίων αγώνων μας ως απάντηση στην πανδημία κορωνοϊού», ανακοίνωσε η CAF.

Keywords
Τυχαία Θέματα