Τιμ: “Δεν είμαι ακόμα μέλος του Fab 4”

Ταπεινός και μετρημένος, ο Ντόμινικ Τιμ διαφωνεί με όσους τον τοποθετούν σε μια νέα φανταστική τετράδα (Fab 4) μαζί με τους τρεις Θρύλους του αθλήματος: Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Ο Αυστριακός έγινε μόλις ο δεύτερος τενίστας που έχει κερδίσει από πέντε φορές τους Big Three, ωστόσο αναγνωρίζει ότι ακόμα είναι πολύ μακριά από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης,

κέρδισε τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην πορεία τίτλου που πραγματοποιεί στο Λονδίνο και ετοιμάζεται για μια μεγάλη μάχη κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με στόχο να καταφέρει αυτό που του στέρησε πέρυσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του ATP Finals.

“Φυσικά και δεν μπορούμε να μιλάμε για Fab 4. Είμαι πολύ μακριά ακόμα. Έχω μόνο ένα Grand Slam και ένα Masters 1000. Αυτό είναι” παραδέχθηκε ο Τιμ και πρόσθεσε: “Όμως λατρεύω να τους αντιμετωπίζω. Είναι ζωντανοί Θρύλοι”

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ο Ντόμινικ Τιμ όχι απλά προκαλεί τους Big Three αλλά έχει κτίσει και ένα πολύ θετικό ρεκόρ απέναντί τους.

Από το 2019, έχει τρεις νίκες σε πέντε αγώνες με τον Τζόκοβιτς (3-2), τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ (3-1) και τρεις νίκες σε ισάριθμες μονομαχίες με τον Ρότζερ Φέντερερ (3-0).

Seriously impressive @ThiemDomi #NittoATPFinals pic.twitter.com/TrqOfMbUf7

ATP Tour (@atptour) November 21, 2020

Αν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο στο Λονδίνο, θα πλησιάσει στους 225 βαθμούς τον 2ο της ATP Rankings Ράφαελ Ναδάλ και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, θα έχει την ευκαιρία να σπάσει την κυριαρχία των Τζόκοβιτς-Ναδάλ στο Top2 τα τελευταία χρόνια.

“Είναι ξεχωριστό να μετράω από πέντε νίκες απέναντι στους Big 3 και είναι ξεχωριστό που πέτυχα σήμερα την 300η μου νίκη στο tour” είπε ο Τιμ μετά τη συγκλονιστική επικράτηση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον πρώτο ημιτελικό του ATP Finals, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-4 στο tie break του καθοριστικού σετ.

“Το να τους έχω κερδίσει από πέντε φορές είναι κάτι σπουδαίο για μένα. Κάθε παιχνίδι απέναντί τους είναι προνόμιο και σπουδαίο μάθημα για μένα αλλά να τους κερδίζω κιόλας μου δίνει φοβερή αυτοπεποίθηση”

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Τιμ: “Δεν είμαι ακόμα μέλος του Fab 4” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα