Τιμ: Αναδεικνύει πλέον τη δυναμική του και στα hardcourts

Ο Ντόμινικ Τιμ φωνάζει «βροντερό» παρόν πλέον και στη σκληρή επιφάνεια, με τον Αυστριακό να δείχνει με τη κατάκτηση του US Open, τις νίκες επί του Ναδάλ, αλλά και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, ότι μπορεί να παίξει τένις υψηλού επιπέδου και σε άλλη επιφάνεια πλην της χωμάτινης.

Για αρκετά χρόνια ο Ντόμινικ Τιμ χαρακτηρίστηκε ως ο «πρίγκιπας» της χωμάτινης

επιφάνειας, ως ένας διάδοχος για τον θρόνο του «βασιλιά» Ράφαελ Ναδάλ. Με αργά και σταθερά βήματα ο Αυστριακός έδειξε ότι είναι ικανός να τον απειλήσει. Σίγουρα στο μέλλον θα διεκδικήσει με ακόμη περισσότερες προοπτικές την κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν.

Μετά τον χαμένο τελικό του 2019 απέναντι στον Ναδάλ και τον φετινό ημιτελικό που κατάφερε να φτάσει, η νέα σεζόν θα αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία για τον Τιμ, το Roland Garros.

Όλα αυτά φυσικά έρχονται σε συνάρτηση με την μεγάλη βελτίωση του 27χρονου Αυστριακού τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο οποίος έχει αναγνωρίσει ότι έχει βρεθεί στην ελίτ και το να περιορίζεται μόνο σε μια επιφάνεια δεν αρκεί για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο αποκλεισμός στο περσινό US Open από τον Τόμας Φαμπιάνο ίσως και να ταρακούνησε τον Τιμ, ο οποίος μετά από εκείνο το σημείο ανέβασε τον πήχη, εξελίσσοντας όχι μόνο το παιχνίδι του, αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι τις στιγμές της πίεσης και των κρίσιμων χτυπημάτων κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Η κατάκτηση του πρώτου Μasters 1000 στο Indian Wells (2019), ο τελικός του Αυστραλιανού Όπεν (2020), αλλά και το ότι ήταν ο φιναλίστ στους ATP Finals του Λονδίνου το 2019 ήταν μερικά από τα μηνύματα που έστειλε ο Τιμ, ότι είναι εδώ και έχει ανεβεί επίπεδο, αντιλαμβανόμενος ότι έχει την δυναμική να παίξει σε υψηλό επίπεδο και σε σκληρές επιφάνειες.

Το μεγαλύτερο βήμα για το No.3 στη παγκόσμια κατάταξη, έγινε με τη κατάκτηση του US Open 2020, εκεί ο Ντόμινικ Τιμ έδειξε ότι έχει πλέον το mentality, έχει αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να κατακτήσει ένα grand slam, ακόμη και χωρίς τη παρουσία των τριών σπουδαίων ονομάτων(Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς), ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Ωστόσο, αυτό ενδεχομένως να δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Αυστριακό, ο οποίος έδειξε ακόμη και στον τελικό όταν βρέθηκε με 2-0 σετ απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα και την ποιότητα να επιστρέψει από μια τέτοια αναμέτρηση και να κατακτήσει αυτόν τον σπουδαίο τίτλο για πρώτη φορά στη καριέρα του.

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά έρχεται για να προστεθεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, ο προπονητής του, Νικολάς Μασού, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία και από τη στιγμή που ανέλαβε και μετά, το επίπεδο του Αυστριακού φαίνεται και μέσα στο Court ότι έχει εξελιχθεί και έχει ανέβει.

Η συνεισφορά του Χιλιανού coach είναι σίγουρα μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται κάθε φορά που βλέπεις τον Τιμ να αγωνίζεται. Η αυτοπεποίθηση, ο τρόπους που παίζει και χτίζει κάθε πόντο, έχοντας την υπομονή και την ηρεμία φαίνεται ότι ο 27χρονος πλέον έχει αλλάξει συμπεριφορά και έχει βάλει το όνομα του, δίπλα στους διεκδικητές κάθε grand slam, σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η νίκη απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ ήρθε για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Ο Τιμ κατάφερε να κερδίσει με 7-6(7), 7-6(4) με το σκορ να λέει όλη την αλήθεια, καθώς είδαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με τένις υψηλού επιπέδου και τον Αυστριακό να δείχνει ότι έχει πλέον αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή το mentality στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα και τα επιπλέον χτυπήματα που θα χρειαστούν απέναντι σε έναν Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μπορεί να μην είναι ο σπεσιαλίστας των σκληρών επιφανειών, αλλά δεν παύει να είναι ένας απίστευτα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος.

Θα χρειαστεί απίστευτη υπομονή και τρομερή ψυχραιμία σε καθοριστικά σημεία, για να τον κερδίσεις, με τον 27χρονο Αυστριακό να διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία στη μεγάλη του νίκη, που του εξασφάλισε και την πρόκριση στα ημιτελικά των ATP Finals για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία ήταν στο πρώτο σετ, όταν ο Ναδάλ προηγήθηκε με 5-2 στο tie break, ενώ είχε και το set point με 7-6, όμως ο Τιμ βρήκε τις λύσεις και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί και σε τέτοιες περιπτώσεις απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Τιμ: Αναδεικνύει πλέον τη δυναμική του και στα hardcourts appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα