Ναδάλ-Τσιτσιπάς: “Ο θανατός σου η ζωή μου”

Για την προτελευταία ημέρα των ομίλων και τελευταία αγωνιστική του γκρουπ ”London 2020”, θα διεξαχθούν δύο σπουδαίες αναμετρήσεις, με την μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ να ξεχωρίζει και να είναι αυτή που θα κρίνει το 3o εισιτήριο για τα ημιτελικά των ATP Finals, αφού Τιμ και Μεντβέντεφ έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους “4” της διοργάνωσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, με την πρώτη αναμέτρηση χρονικά (16:00GR) να είναι αυτή ανάμεσα στον

ήδη «περασμένο» Ντόμινικ Τιμ στα ημιτελικά του τουρνουά και τον «πρωτάρη» Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος μετά τις δύο ήττες στη παρθενική του εμφάνιση στους τελικούς του Λονδίνου, θα επιδιώξει να κλείσει με μια καλή εμφάνιση και ενδεχομένως μια νίκη.

Ντόμινικ Τιμ και Αντρέι Ρούμπλεφ θα τεθούν αντιμέτωποι για έβδομη φορά, έχοντας στις αναμετρήσεις τους την απόλυτη ισορροπία με τρεις νίκες ο καθένας. Τελευταία μάχη για τους δύο, δόθηκε στο Όπεν της Βιέννης, όπου ο Ρώσος επικράτησε με 7-6(5), 6-2, με τον ίδιο να κατακτά και στη συνέχεια το τουρνουά.

Η δεύτερη χρονικά αναμέτρηση (22:00GR) και πλέον καθοριστική για το γκρουπ ”London 2020” είναι αυτή στον Ράφαελ Ναδάλ και περσινό κάτοχο των ATP Finals, Στέφανο Τσιτσιπά. Πρόκειται για αν μη τι άλλο μια σπουδαία μάχη ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν έξι φορές, με τον Ισπανό να έχει το συντριπτικό προβάδισμα με πέντε νίκες, έναντι μόλις μίας από τον 23χρονο Έλληνα. Τελευταίο επίσημο ματς των δύο ήταν στους ATP Finals του 2019 πάλι στο Λονδίνο με τον Ναδάλ να κερδίζει 2-1 σετ, κάνοντας την ανατροπή. Πλέον, βρισκόμαστε στο πιο καθοριστικό σημείο, με τους δύο να αναζητούν τη νίκη, η οποία θα συνδυαστεί αυτόματα και με τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Για να φτάσουν ως εδώ αρχικά ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε τον Αντρέι Ρούμπλεφ και στη συνέχεια σε μια σπουδαία μάχη απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ λύγισε σε δύο tie break, χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει τη πρόκριση από εκείνο το παιχνίδι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Αυστριακό, έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία τον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον κάτοχο των περσινών ATP Finals να ξεκινάει εντυπωσιακά και να κερδίζει σε λιγότερο από είκοσι λεπτά το πρώτο σετ με 6-1.

Το δεύτερο σετ ήταν μια τελείως διαφορετική υπόθεση, με τον Ρώσο να κάνει μπρέικ στο πλέον καθοριστικό σημείο στο 5-4 games και να ισοφαρίζει. Το τρίτο και καθοριστικό σετ έκρινε την πρόκριση, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να το κερδίζει στις λεπτομέρειες του tie break, σώζοντας και match point του αντιπάλου του και να είναι αυτός που έμεινε ζωντανός για το κυνήγι της πρόκρισης στους «4» του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και για την αναμέτρηση κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αγωνιστεί παθητικά για να καταφέρει να πετύχει τη σπουδαία νίκη, η οποία θα συνοδευτεί και με τη πρόκριση του για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους ATP Finals.

”Πρέπει να έχω τη συγκέντρωση μου σε όλο το παιχνίδι και να παίζω κάθε πόντο ξεχωριστά, όπως έκανα πέρσι. Δεν γίνεται να παίξεις αμυντικά με τον Ράφα, θα μπω για να παίξω επιθετικά. Θα προσπαθήσω να έχω καλά σερβίς, υπομονή στα μεγάλα ράλι. Αυτός θα είναι ο τρόπος θα προσεγγίσω το παιχνίδι και για να καταφέρω να τον κερδίσω στο τέλος.”

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Ναδάλ-Τσιτσιπάς: “Ο θανατός σου η ζωή μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα