Μεντβέντεφ: “Ο Νόλε δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις”

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, το βράδυ της Τετάρτης, μετά τον θρίαμβο επί του Νόβακ Τζόκοβιτς για τη 2η αγωνιστική του ομίλου “Tokyo 1970” στο ATP Finals.

Με αυτή τη νίκη, ο 24χρονος Ρώσος εξασφάλισε την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, πετυχαίνοντας την 3η του νίκη κόντρα στον Σέρβο σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων και την 3η στα τελευταία 4 παιχνίδια με τον Νόλε.

Ο Μεντβέντεφ κυριάρχησε σε όλους τους τομείς των στατιστικών κατηγοριών, κερδίζοντας κατά κράτος

τον αγνώριστο Τζόκοβιτς, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ρώσος.

“Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι ο Νόβακ βρισκόταν στην καλύτερή του μέρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Πάντα λέω ότι οι Big 3 είναι σπουδαίοι πρωταθλητές γιατί σε αυτούς συμβαίνει λιγότερο. Ακόμα κι έτσι, είναι δύσκολο να τους κερδίσεις, ακόμα κι όταν βρεθούν σε κακή μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου. Νιώθω πολύ καλά και γεμάτος αυτοπεποίθηση τώρα” είπε το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Μεντβέντεφ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους του αρέσει να παίζει με αντίπαλο τον Σέρβο.

“Μου αρέσει να παίζω με τον Νόβακ γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές στην ιστορία του αθλήματος. Όταν ήμουν 8 ετών, τον παρακολουθούσα στην τηλεόραση να κερδίζει Grand Slam. Ήταν ακόμα νέος. Πάντα ήταν ένα όνειρο να παίζω μαζί του. Είμαι χαρούμενος που τον κέρδισα. Σέρβιρα καλά και έπαιζα με ασφάλεια στις δύσκολες στιγμές. Γι’αυτό πήρα τη νίκη” είπε.

Πλέον, ο Ρώσος έχει τον αδιάφορο αγώνα με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν το απόγευμα της Παρασκευής ενώ σήμερα το βράδυ θα μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά της διοργάνωσης που θα προκύψει από την αναμέτρηση του Ράφαελ Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος Ρώσος που φτάνει στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά την πορεία τίτλου του Νικολάι Νταβιντένκο το 2009.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Μεντβέντεφ: “Ο Νόλε δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα