Θα επιστρέψει στο τοπ επίπεδο;

Αυτή είναι η απορία όσον αφορά στον Άντι Μάρεϊ, τόσο του Γκρεγκ Ρουζέτσκι όσο και όλων των φίλων του Σκωτσέζου τενίστα…

Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ φιγουράρουν όλη τη σεζόν στις δύο κορυφαίες θέσεις της ATP, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει επανέλθει για τα καλά όντας και πάλι στα πρόθυρα του Τοπ5.

Μέχρι και ο Σταν Βαβρίνκα έδειξε σημάδια μεγάλης αγωνιστικής ανόδου τις βδομάδες του Τορόντο-Σινσινάτι, βελτίωση που μετουσιώθηκε βαθμολογικά στο να πλησιάσει και πάλι πολύ κοντά στο Τοπ100(Νο101).

Τι θα γίνει όμως με έναν άλλο multiple Grand

Slam νικητή, τον Άντι Μάρεϊ;

Ο Σκωτσέζος τενίστας έδειξε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια στη Washington, περνώντας τρεις γύρους αλλά μετά αποσύρθηκε δείχνοντας ότι το σώμα του ακόμα δεν αντέχει την καταπόνηση σερί αγώνων.

Στο Σινσινάτι αποκλείστηκε από τον Λούκα Πούιγ μετά από μια πολύ ασταθή εμφάνιση.

Δεν κινείται όπως παλαιότερα, αυτό είναι σίγουρο.

Για έναν αμυντικογενή παίκτη, όπως ανέκαθεν ήταν ο Σκωτσέζος, αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, κάτι που παρατηρεί και ο αναλυτής του BBC, Γκρεγκ Ρουζέτσκι.

“Γενικά, τα έχει πάει πολύ καλά επιστρέφοντας μετά από χειρουργείο στον γοφό και τόση πολύμηνη απουσία. Είναι δύσκολο και μόνο να επιστρέφεις. Αλλά είναι μισό βήμα πιο αργός. Και στο παιχνίδι του, η κίνηση είναι πολύ σημαντική. Χτυπά καλά την μπάλα, το σερβίς πηγαίνει καλά αλλά εκεί που “πονάει” είναι στην κίνηση” παρατηρεί ο Ρουζέτσκι.

“Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει εκεί που ήταν παλιά. Μπορεί ακόμα να παίξει καλό τένις. Αλλά θα του αρκεί αν δει ότι δεν μπορεί να γυρίσει στο κορυφαίο επίπεδο; Ο Χιούιτ το άντεξε, για τον Άντι ακόμα δεν ξέρω” αναρωτιέται.

Προς το παρόν, ο Μάρεϊ έχει πάρει wild card για το Αμερικανικό Όπεν όπου τον περιμένει, λογικά, δύσκολη κλήρωση από τους πρώτους γύρους…

Κώστας Αϊτάκης

The post Θα επιστρέψει στο τοπ επίπεδο; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα