Κοντά στο να γράψει ιστορία η Λι Να

Η 36χρονη Κινέζα πρωταθλήτρια, Λι Να, θέλει να γίνει η πρώτη τενίστρια από την Ασία που καταφέρνει να εισέλθει στο Hall of Fame του παγκοσμίου τένις!

Η κάτοχος δυο Grand Slam τίτλων (Ρολάν Γκαρός 2011, Αυστραλιανό Όπεν 2014) είναι ανάμεσα στους οκτώ διεκδικητές θέσεων για το Hall of Fame του παγκοσμίου τένις, όσον αφορά την κλάση του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τους Γκόραν Ιβανίσεβιτς, Εβγκένι Καφέλνικοφ, Κοντσίτα Μαρτίνεζ,

Γιόνας Μπιόρκμαν, Σέρχι Μπουργκέρα, Τόμας Μούστερ και Μέρι Πιρς, η Λι Να θα διεκδικήσει μια θέση στο Hall of Fame, ενώ παράλληλα, θέλει να γίνει η πρώτη τενίστρια από την Ασία που εισέρχεται στο σπουδαίο αυτό club.

Η 36χρονη πλέον αθλήτρια, που αποσύρθηκε από το τένις σε ηλικία 32 ετών λόγω προβλημάτων τραυματισμού στο γόνατό της, έχει φτάσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, ενώ μετράει εκτός των δυο Grand Slam τίτλων, έναν τελικό σε WTA Finals, μια 4η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και έναν ημιτελικό στο Αμερικανικό Όπεν.

Η πλούσια καριέρα της Κινέζας πρωταθλήτριας, την συγκαταλέγει δικαιωματικά στις οκτώ υποψηφιότητες του Hall of Fame της ερχόμενης χρονιάς. Η ψηφοφορία για το κοινό θα ανοίξει την Δευτέρα 27 Αυγούστου, ενώ θα κλείσει στις 7 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, αφού πρώτα ψηφίσει και η επιτροπή του Hall of Fame που αποτελείται από δημοσιογράφους και πρώην αθλητές και αθλήτριες του τένις, τον Ιανουάριο που μας έρχεται, ενώ η τελετή ένταξης στο Hall of Fame όσων υπερισχύσουν στην συγκεκριμένη ψηφοφορία, θα γίνει στο Νιούπορτ των ΗΠΑ, στις 20 Ιουλίου.

Για να εισέλθει κάποιος από τους παραπάνω αθλητές στο Hall of Fame, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 75% θετικών ψήφων.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κοντά στο να γράψει ιστορία η Λι Να appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα