Τελικά ποιος είναι ο GOAT;

11:35 1/2/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο αναγνώστης του Tennis24, Αλέξανδρος Σιώζος εγκαινιάζει τη νέα στήλη “Η άποψή μου”, ανοίγοντας ξανά τον φάκελο του GOAT

Ένα κεφαλαιώδες ερώτημα που απασχολεί τους απανταχού τενισόφιλους είναι ποιος είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών (Greatest Of All Time = GOAT).

Και είναι πολύ λογικό. Πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα, υπάρχει φιλέ ανάμεσα και μια μπάλα που πηγαινοέρχεται. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος ever που έπιασε ρακέτα και χτύπησε αυτή τη μπάλα;

Με

συνοπτικές διαδικασίες καταλήγουμε στην τριάδα των Nadal, Federer, Djokovic. Το τένις όπως παίζεται τώρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παιζόταν πριν 40 ή ακόμα και 20 χρόνια. Μεγάλοι παίκτες οι Becker, Agassi, Sampras, Lendl, McEnroe κτλ αλλά εδώ ψάχνουμε τον GOAT.

Και φυσικά τα κριτήρια πρέπει να είναι πολύ αυστηρά. Το τένις πρυτανεύεται από αριθμούς, επιδόσεις, τίτλους, στατιστικά αλλά όταν η συζήτηση πάει στον GOAT, πρέπει να μιλάμε για αυτόν που υπερέχει σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Που έχει όλα τα χτυπήματα που υπάρχουν. Που έχει εφεύρει νέα εξελίσσοντας έτσι το άθλημα. Που είναι πρότυπο εντός αλλά και εκτός κορτ. Που είναι απλά ο καλύτερος.

Αυτός ο τενίστας είναι ο Roger Federer.

Έχει τους περισσότερους τίτλους. Τις περισσότερες νίκες. Τα περισσότερα Major. Τις περισσότερες βδομάδες στο Νο 1 του κόσμου. Και ένα σωρό άλλα αναρίθμητα ρεκόρ που δεν αφορούν Grand Slam, τα οποία απορροφούν πάνω από το 80% του ενδιαφέροντος του κόσμου.

Το επαγγελματικό tour όμως δεν είναι μόνο Μελβούρνη, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Εϊναι πολύ εξαντλητικό, με συνεχή παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 20 τουρνουά και 70 παιχνίδια το χρόνο, με άπειρες συνεντεύξεις, δηλώσεις και events για τους top και φυσικά υπερβολικά πολλές ώρες προπόνησης. Ο Federer λοιπόν διανύει την 21η χρονιά του στο tour και παίζει ακόμα στα 38 του στο υψηλότερο επίπεδο! Όλα αυτά είναι που τον κάνουν αυτή τη στιγμή να έχει το καθαρό προβάδισμα απέναντι σε δυο φαινόμενα του αθλήματος. Nadal και Djokovic.

Φοβεροί μαχητές και οι δυο. Δεν δίνουν ίντσα γηπέδου στον αντίπαλο. Απίστευτα ταλέντα και αναμφίβολα ατελείωτες ώρες δουλειάς. Εξαιρετικά δύσκολο να τους πάρεις δυο σετ πόσο μάλλον τρία. Ακόμα και στην κακή τους μέρα έχουν την ποιότητα να πάρουν τη νίκη. Είναι σχεδόν συνομήλικοι και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πάνω από 50 φορές. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο το ερώτημα: Nadal ή Djokovic? Προσωπικά κλίνω προς τον Σέρβο.

Σίγουρα στενοχωρώ πολλούς Rafa- και Djoko-fans αλλά αν είχατε VIP θέση για τον πρώτο γύρο ενός Slam τι θα διαλέγατε να δείτε: Federer – L. Mayer, Nadal – Seppi ή Djokovic – Fucsovics;

Αν πιάνατε για πρώτη φορά ρακέτα τις κινήσεις ποιου θα προσπαθούσατε να μιμηθείτε για να εκτελέσετε το τέλειο forehand; Και αν είστε γονείς και έχετε γιο, ποιον θα θέλατε να μοιάσει;

Η απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις αλλά και στον τίτλο του άρθρου είναι μία: Roger Federer.

Αλέξανδρος Σιώζος – αναγνώστης

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24 και δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εκφράσουν τη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Στείλτε μας την άποψή σας, ενυπόγραφα, στο [email protected] και θα δημοσιευτεί αυτούσια στο δημοφιλέστερο site για το τένις στην Ελλάδα.

The post Τελικά ποιος είναι ο GOAT; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα