Χιούιτ: “Σκιά του εαυτού του ο Ναδάλ”

Προβληματισμένος με την απόδοση του Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του Australian Open, εμφανίστηκε ο Λέιτον Χιούιτ

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την ολοκλήρωση του πρώτου Grand Slam της σεζόν και είναι λογικό ο τελικός Τζόκοβιτς-Ναδάλ να απασχολεί ακόμα την επικαιρότητα.

Τη δική του άποψη για τον μονοδιάστατο τελικό που κατέληξε σε θρίαμβο του Σέρβου σταρ, εξέφρασε ο Λέιτον Χιούιτ

που στάθηκε στην πολύ κακή απόδοση του Ράφα.

“Απο το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν σκιά του εαυτού του. Πιστεύω ότι ο Νόβακ το κατάλαβε γρήγορα αυτό και το εκμεταλλεύτηκε αμέσως, μην επιτρέποντας στον Ράφα να αντιδράσει” είπε χαρακτηριστικά ο Χιούιτ.

Ο Αυστραλός, πρώην Νο1 του κόσμου, αναφέρθηκε και στο forehand του Ναδάλ στο 7ο game του εναρκτήριου σετ, που δεν βρήκε καν μπάλα.

“Πρώτη φορά το βλέπω από τον Ράφα αυτό. Γενικά το βλέπουμε σπάνια, αν υπάρχει πολύ αέρας ή κάτι τέτοιο. Όμως, στη Rod Laver Arena οι συνθήκες είναι τέλειες.

“Απλά έμοιαζε εκτός κλίματος. Από την αρχή είχε πρόβλημα με την κίνηση και δεν είχε ισορροπία. Ποτέ δεν φάνηκε σταθερός και γι’αυτό δυσκολεύτηκε πολύ. Χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στη σωστή θέση και να βγάλει τα μεγάλα του χτυπήματα”

Ο Captain της Εθνικής ομάδας Davis Cup της Αυστραλίας, στάθηκε και στην τακτική του Τζόκοβιτς να χτυπήσει το forehand του Ναδάλ.

“Είναι ασυνήθιστο. Δεν το κάνουν πολύ να ψάχνουν το forehand του Ράφα. Όμως, ο Νόβακ χτυπούσε τόσο δυνατά από αυτή την πλευρά και έκλεβε χρόνο από τον Ράφα που χρειάζεται χρόνο για τα μεγάλα του swing. Αυτό το λάσο που είναι σήμα κατατεθέν του Ναδάλ, δεν μπόρεσε να το κάνει οπότε τα χτυπήματά του ήταν συνήθως ρηχά και επέτρεψε στον Νόβακ να μπει πιο μέσα στο court”

The post Χιούιτ: “Σκιά του εαυτού του ο Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα