Κινηματογραφικός Οδηγός Φεβρουαρίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Καταδιώξεις, οδοί, lego και μία ευνοούμενη.

Οι κούρσες των βραβείων συνεχίζονται και ο κινηματογραφικός μπουφές του Φεβρουαρίου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ελλιπής. Αυτόν τον μήνα λοιπόν αναμένουμε οσκαρικά δράματα, διεθνή και διακεκριμένα φιλμ, θρίλερ και περιπέτειες, με τον καθιερωμένο οδηγό του IGN Greece να μην μπορεί -και να 'θελε- να απουσιάσει ούτε έναν μήνα.

Ποιες ταινίες θα προβληθούν λοιπόν αυτόν τον μήνα και

τι ξέρουμε για αυτές; Δείτε συνόψεις, trailers, cast αλλά και trivia, και μαρκάρετε τα ημερολόγιά σας γιατί αυτές είναι οι ταινίες που θα μας έρθουν τον Φεβρουάριο στις ελληνικές αίθουσες (περιεχόμενα ανά εβδομάδα):

Πέμπτη 07/02
Πέμπτη 14/02
Πέμπτη 21/02
Πέμπτη 28/02

*Σημείωση: Ορισμένες κυκλοφορίες του ελληνικού κινηματογραφικού προγραμματισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Θα ενημερώνουμε το άρθρο σε κάθε περίσταση.

The Favourite (Η Ευνοούμενη)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Η πολυσυζητημένη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου (Αστακός, Κυνόδοντας) επιτέλους έρχεται στους κινηματογράφους της χώρας μας, με σενάριο από τους Deborah Davis και Tony McNamara. Η ταινία διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με πρωταγωνίστριες τις Olivia Colman, Emma Stone και Rachel Weisz. Το νέο αυτό φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας όπου απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής καθώς και το βραβείο Volpi Καλύτερης Ηθοποιού για την Olivia Colman. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επέλεξε το "The Favourite" ως μία από τις 10 καλύτερες ταινίες του 2018, έχει λάβει ήδη μία Χρυσή Σφαίρα, ενώ έχει προταθεί για 12 βραβεία BAFTA και 10 βραβεία Όσκαρ, σε κατηγορίες όπως Καλύτερη Ταινία, Καλύτερος Σκηνοθέτης και Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο.

Πλοκή: Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

Cast: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss

Cold Pursuit (Ψυχρή Καταδίωξη)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Το "Cold Pursuit" πρόκειται για την αγγλόφωνη αναβίωση βασισμένη στη νορβηγική ταινία του 2014 "In Order of Disappearance", του ίδιου σκηνοθέτη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Liam Neeson, όπου υποδύεται έναν οδηγό εκχιονιστικού μηχανήματος, που ζητά εκδίκηση -φυσικά- από τους εμπόρους ναρκωτικών που πιστεύει ότι σκότωσαν τον γιο του.

Πλοκή: Καλώς ήρθατε στην πόλη Kehoe, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν , και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών “Viking” και του Αρχιμαφιόζου “ White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

Cast: Liam Neeson, Laura Dern, Emmy Rossum, William Forsythe, Tom Bateman

The Prodigy (Ο Χαρισματικός)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Το πρώτο θρίλερ τρόμου έρχεται από τον Nicholas McCarthy των "The Pact" και "Home" και ονομάζεται "The Prodigy". Το σενάριο έρχεται από τον Jeff Buhler και περιστρέφεται γύρω από την αλλόκοτη συμπεριφορά ενός μικρού αγοριού, η οποία θα οδηγήσει τους γονείς του να υποπτευθούν μέχρι και τον κόσμο του υπερφυσικού.

Πλοκή: Η Σάρα αρχίζει να πιστεύει πως ο γιος της Μάιλς κυριεύεται από υπερφυσικές ή ακόμα και σατανικές δυνάμεις. Ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειάς της, η Σάρα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο που την προτρέπει να προστατεύσει τον Μάιλς και την απεγνωσμένη ανάγκη της να ανακαλύψει τι έχει φέρει στην επιφάνεια αυτή τη σκοτεινή του πλευρά. Η Σάρα θα αναζητήσει τις απαντήσεις στο παρελθόν, σε μια άγρια διαδρομή όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη και την πραγματικότητα θα γίνει τρομακτικά θολή.

Cast: Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Colm Feore, Brittany Allen

Reports on Sarah and Saalem (Απαγορευμένες συναντήσεις)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί ένα μπαράζ απρόβλεπτων εξελίξεων και δραματικών ανατροπών στο θρίλερ του Μουάγιαντ Άλαγιαν, που βραβεύτηκε με το βραβείο Σεναρίου και Κοινού HBF στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας του "Love, Theft and Other Entaglements" στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Μουάγιαντ Άλαγιαν επιστρέφει με μια ιστορία που κρύβει στον πυρήνα της απαγορευμένες επιθυμίες, μυστικά και ψέματα.

Πλοκή: Η Σάρα είναι Ισραηλινή και έχει μία καφετέρια στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Ο Σαλίμ είναι Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σάρα. Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, η Σάρα και ο Σαλίμ διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι την φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους. Όταν μία ριψοκίνδυνη μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει και οι δύο τους παρακολουθούν ανήμποροι, ενώ οι απελπισμένες προσπάθειές τους να σώσουν ό, τι έχει μείνει από τις ζωές τους, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον αμείλικτο κατοχικό μηχανισμό και τις κοινωνικοπολιτικές πιέσεις, ο Σαλίμ και η Σάρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα πλέγμα εξαπάτησης και παρανοήσεων,
που ούτε η αλήθεια δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Cast: Adeeb Safadi, Sivane Kretchner, Maisa Abd Elhadi, Ishai Golan, Kamel El Basha

Hattrick (Το Γύρισμα της Τύχης)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ διαδραματίζεται στο Ιράν όπου οι άδειες ζωές της μεσαίας τάξης συναντιούνται σε ομάδες ενώ συναισθηματικές εκρήξεις αρχίζουν να αναβλύζουν κατά μήκος των ηθικών γραμμών. Η ταινία έρχεται από τον βραβευμένο Ramtin Lavafipour.

Πλοκή: Δύο ζευγάρια φεύγουν μετά από ένα πάρτι με οδηγό τον Φαρζάντ κι ενώ η Λίντα πλησιάζει στο παράθυρο για να βγάλει φωτογραφίες, το αυτοκίνητο χτυπά κάτι αλλά κανείς δεν θέλει να βγει και να δει τι συνέβη. Η ίδια αναλαμβάνει την πρωτοβουλία όταν νομίζει πως βλέπει έναν άνδρα με ρόπαλο να στέκεται πάνω από κάτι. Συμφωνούν να πάνε κάπου ήσυχα και να αποφασίσουν από κοινού τι να κάνουν. Η τελευταία πράξη θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Λίντας όπου θα κρυφτούν σε περίπτωση που η αστυνομία έχει πάρει την πινακίδα του αυτοκινήτου μετά το ατύχημα.

Cast: Amir Jadidi, Parinaz Izadyar, Saber Abar, Mahoor Alvand, Homayoun Ershadi

The Stolen Princess (Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 07 Φεβρουαρίου

Από την Ουκρανία έρχεται η πρώτη animation ταινία του Φεβρουαρίου, η οποία βασίζεται στο παραμύθι με τίτλο "Ruslan and Ludmila" του Ρώσου ποιητή Aleksandr Pushkin.

Πλοκή: Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται... πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία. Η ταινία στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη, υπό τη σκηνοθεσία της Μαρίας Ζερβού.

Cast Μεταγλώττισης: Παύλος Πιέρρος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργος Σκουφής, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μάριζας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Γεροντάκης, Βασίλης Μήλιος, Άλκης Ζερβός, Παναγιώτης Τσακαλάκος, Μαρία Ζερβού

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Alita: Battle Angel (Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

Το "Alita: Battle Angel" πρόκειται για μια ένα υβριδικό φιλμ δράσης, που βασίζεται στο ομώνυμο manga του Yukito Kishiro, γνωστό και ως "Gunnm". Η ταινία έρχεται από τον Robert Rodriguez (Sin City, Planet Terror), με την παραγωγή να αναλαμβάνουν οι James Cameron και Jon Landau, και το σενάριο ο Cameron με την Laeta Kalogridis.

Πλοκή: Όταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Ίντο, ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά.

Cast: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson

The LEGO Movie 2 (Η Ταινία Lego 2)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

To "The Lego Movie 2: The Second Part" είναι το πολυαναμενόμενο sequel, που έκανε την έκπληξη στο παγκόσμιο box office το 2014 και στο οποίο οι ήρωες του Bricksburg επανασυνδέονται σε μια νέα περιπέτεια. Πρόκειται για άμεση συνέχεια της πρώτης ταινίας και τέταρτη προσθήκη στο κινηματογραφικό franchise των Lego, μετά την πρώτη και τα δύο spin-off που ακολούθησαν (The Lego Batman Movie και The Lego Ninjago Movie). Οι αρχικοί δημιουργοί Phil Lord και Christopher Miller επιστρέφουν αυτήν τη φορά ως παραγωγοί και σεναριογράφοι, με τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει ο Mike Mitchell (Trolls, Shrek Ever After).

Πλοκή: Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως, τώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα μεταφέρει τους Έμετ, Λούσι, Μπάτμαν και τους φίλους τους σε απομακρυσμένους ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία όπου όλα είναι μουσικά. Θα δοκιμάσει το θάρρος τους, τη δημιουργικότητά τους και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, αλλά ταυτόχρονα θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσοι σημαντικοί είναι.

Cast: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Charlie Day, Alison Brie, Nick Offerman, Will Ferrell, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Maya Rudolph

Can you ever forgive me? (Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

Η υποψήφια για Όσκαρ Melissa McCarthy πρωταγωνιστεί σε μια βιογραφική crime δραματική κομεντί, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία που ήταν υποψήφια για 2 Χρυσές Σφαίρες (Α' Γυναικείου Ρόλου, Β' Ανδρικού Ρόλου), ενώ διεκδικεί 3 βραβεία BAFTA (Διασκευασμένο Σενάριο, Α' Γυναικείος Ρόλος, Β' Ανδρικός Ρόλος) και 3 Όσκαρ (Καλύτερου Α' και Β' Γυναικείου ρόλου και Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου). Η ταινία έρχεται από τη σκηνοθέτη Marielle Heller (A Walk Among the Tombstones, The Diary of a Teenage Girl), με σενάριο που υπογράφουν οι Nicole Holofcener και Jeff Whitty.

Πλοκή: Η αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ίσραελ που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ.

Cast: Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells, Jane Curtin, Anna Deavere Smith, Stephen Spinella, Ben Falcone

Sin Fin (Έρωτας Χωρίς Τέλος)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

Τα αδέρφια από την Ισπανία, César και José Esteban Alenda επιχειρούν την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους δραματικό και ρομαντικό φιλμ, "Sin Fin", που πρόκειται για spun-off της ταινίας τους μικρού μήκους, ονόματι "Not the End".

Πλοκή: Όταν ο κοινωνικά αδέξιος Χαβιέ συναντά τη Μαρία, μία εξωστρεφή κοπέλα, ένα υπέροχο ρομάντζο ξεκινά. Όμως, 15 χρόνια μετά, η σκηνή δεν είναι τόσο ειδυλλιακή. Ο Χαβιέ είναι προσηλωμένος στη δουλειά του, ενώ η Μαρία έχει πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα. Η σχέση του περνάει κρίση.

Cast: Javier Rey, María León, Juan Carlos Sánchez, Mari Paz Sayago

Capernaum (Καπερναούμ)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

To "Capernaum" πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ από τον Λίβανο, γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Nadine Labaki (Et maintenant on va où?, Sukkar banat), η οποία μάλιστα έχει και ρόλο στην ταινία. Το φιλμ διαγωνίστηκε για Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες του 2018, όπου κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής, ενώ είναι και προτεινόμενη για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.

Πλοκή: Ενώ εκτίει ποινή πενταετούς κάθειρξης για βίαιο κακούργημα, ένα 12χρονο αγόρι, μηνύει τους γονείς του για παραμέληση.

Cast: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, Kawthar Al Haddad, Fadi Kamel Youssef

The Kindergarten Teacher (Η Νηπιαγωγός)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

Η Sara Colangelo, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της μετά το "Little Accidents" του 2014, έρχεται με το δραματικό "The Kindergarten Teacher", το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο ισραηλινό φιλμ του 2014.

Πλοκή: H Lisa Spinelli είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Staten Island. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.

Cast: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar

The Queen's Corgi (Το Σκυλάκι της Βασίλισσας)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου

Η νέα animation ταινία του Ben Stassen, πρωτοπόρου του 3D animation στην Ευρώπη και γνωστός από τα: "Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα", "Το Μαγικό Σπίτι", "Ροβινσώνας Κρούσος" και "Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα", επικεντρώνεται στη φιλία μεταξύ της Βασίλισσας της Αγγλίας και τα σκυλιά της.

Πλοκή: Το τρυφερό animation ακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, ο οποίος έχει χάσει τα ίχνη της. Στο δρόμο του θα συναντήσει ένα κλαμπ κυνομαχιών, όπου σκύλοι κάθε ράτσας αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

Cast: Jack Whitehall, Sheridan Smith, Ray Winstone, Matt Lucas, Julie Walters, Tom Courtenay

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις 21 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 21 Φεβρουαρίου.

The Wife (Η Σύζυγος)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Björn Runge φέρνει το δραματικό "The Wife", με σενάριο από την Jane Anderson, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Meg Wolitzer. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, έχει ήδη αποσπάει μία Χρυσή Σφαίρα, SAG και Critic's Choice για τον Α' Γυναικείο Ρόλο, βραβείο που πήγε στην Glenn Close, ενώ έχει προταθεί στην ίδια κατηγορία για BAFTA και Όσκαρ.

Πλοκή: Έχοντας επί σαράντα χρόνια θυσιάσει τα όνειρα της για να στηρίξει τον σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα, η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος. Ο γάμος τους, όμως, έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έχει φτάσει τα όρια της. Την παραμονή της βράβευσης του άντρα της με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του - εκείνη έχει γράψει κάθε λέξη.

Cast: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons

If Beale Street Could Talk (Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου

Ο Barry Jenkins που πριν δύο χρόνια έκανε αίσθηση στα Όσκαρ με το "Moonlight", επιστρέφει μ' ένα ρομαντικό δράμα, σκηνοθετημένο και γραμμένο από τον ίδιο, βασιζόμενος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του James Baldwin, ο οποίος εδώ συνέβαλλε και στο σενάριο. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο και είναι υποψήφιο για τρία βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Μουσικής, Προσαρμοσμένο Σενάριο και Β' Γυναικείου Ρόλου).

Πλοκή: Χάρλεμ, αρχές δεκαετίας του ’70. Η Tish Rivers (Kiki Layne) και ο Fonny (Stephen James) είναι πολύ ερωτευμένοι. Η ζωή τους ανατρέπεται όταν ο Fonny φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει. Η Tish ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και αγωνίζεται με τη βοήθεια του δικηγόρου και της οικογένειας της για να αποδείξει την αθωότητά του.

Cast: KiKi Layne, Stephan James, Colman Domingo, Teyonah Parris, Michael Beach, Dave Franco, Diego Luna, Pedro Pascal, Ed Skrein, Brian Tyree Henry, Regina King

Sofia (Σοφία)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου

Η ταινία "Sofia", ντεμπούτο της Meryem Benm’Barek (Μαρόκο – Γαλλία), έκανε πρεμιέρα στο τμήμα Un Certain Regard του Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου, έκανε την ελληνική πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το Βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Πλοκή: Η εικοσάχρονη Σοφία ζει με τους γονείς της στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου με τις μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες. Πάσχοντας από επίμονη άρνηση εγκυμοσύνης, φτάνει σε σημείο να παραβεί τον νόμο, γεννώντας ένα παιδί εκτός γάμου. Στις 24 ώρες που της δίνει το νοσοκομείο για να προσκομίσει τα χαρτιά της αναγνώρισης, η Σοφία και η Λίνα (η ξαδέλφη της, που ζει στην προστατευμένη και πιο «δυτική» πραγματικότητα της τοπικής μπουρζουαζίας), πασχίζουν ν’ αντισταθούν, αν όχι να φέρουν στα μέτρα τους τις ανάλγητες δομές της πατριαρχικής κοινωνίας.

Cast: Lubna Azabal, Sarah Perles, Maha Alemi, Nadia Benzakour, Faouzi Bensaïdi

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε ποιες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις 28 Φεβρουαρίου.

Vox Lux

Ημερ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος The Childhood of a Leader, στη δεύτερή του ταινία έρχεται με πρωταγωνίστρια την Natalie Portman με το δραματικό "Vox Lux", το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πλοκή: Η ιστορία ακολουθεί τη σκανδαλώδη ζωή μιας ποπ σταρ, τη γεμάτη τρικυμίες σχέση με την κόρη της και τον αυταρχικό ατζέντη της, από το 1999 έως το 2017.

Cast: Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Jennifer Ehle

Beautiful Boy (Ένα Όμορφο Αγόρι)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου

Το "Beautiful Boy" πρόκειται για ένα βιογραφικό δράμα του Felix Van Groeningen, που μας χάρισε τα "Ραγισμένα Όνειρα" και που εδώ έρχεται με την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Το σενάριο, το οποίο υπογράφουν οι Luke Davies και Van Groeningen, βασίζεται στα απομνημονεύματα των David και Nic Sheff, "Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction" και αφορά την τεταμένη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του, που παλεύει με τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Πλοκή: Η αληθινή ιστορία της αιώνιας μάχης μιας οικογένειας με τον εθισμό.

Cast: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan

Keepers (Ο Φαροφύλακας)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου

Το "The Keepers", που τιτλοφορείται και ως "The Vanishing", πρόκειται για ένα σκωτσέζικο ψυχολογικό θρίλερ, σκηνοθετημένο από τον Kristoffer Nyholm (Taboo) και γραμμένο από τους Celyn Jones και Joe Bone. Η ταινία διαδραματίζεται στους Νήσους Flannan, διαβόητο μέρος που έμεινε γνωστό για την μυστηριώδη εξαφάνιση τριών φαροφυλάκων το 1900.

Πλοκή: Τρεις φαροφύλακες ξεκινούν για ένα μικρό απομονωμένο σκωτσέζικο νησί 20 μίλια μακριά από την ακτή. Σκοπός τους είναι να αντικαταστήσουν τους άλλους φαροφύλακες που βρίσκονται εκεί. Εκεί οι τρεις άνδρες κάνουν μια τρομερή ανακάλυψη: ένα μπαούλο γεμάτο με χρυσό. Όμως οι ιδιοκτήτες του θησαυρού θα επιστρέψουν στον νησί για να τον διεκδηκήσουν.

Cast: Gerard Butler, Peter Mullan, Ólafur Darri Ólafsson, Connor Swindells

Zoe (Ζωή)

Ημερ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου

Το ρομαντικό sci-fi "Zoe" έρχεται από τον σκηνοθέτη του "Like Crazy", Drake Doremus. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Tribeca.

Πλοκή: Ο Κόουλ είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με τη συνάδελφο του Ζωή, όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.

Cast: Ewan McGregor, Léa Seydoux, Christina Aguilera, Theo James, Rashida Jones, Miranda Otto,and Matthew Gray Gubler

Ποια ταινία του μήνα σας έκανε το κλικ;

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece Τα 'σκαθάρια' έρχονται στη μεγάλη οθόνη από τον Peter Jackson Βγήκαν τα αποτελέσματα του Σωματείου των Ηθοποιών 22 Καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς έρχονται στον κινηματογράφο Ανδόρα

Πηγή: IGN Greece

Keywords
οδηγος, emma stone, rachel weisz, liam neeson, jennifer connelly, box office, ροβινσώνας κρούσος, glenn close, natalie portman, jude law, gerard butler, ewan mcgregor, lego, φιλμ, ign, κυνόδοντας, emma, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, νέα, james, smith, order, white, laura, william, prodigy, mccarthy, home, taylor, jackson, scott, love, princess, animation, αρης, angel, city, planet, jennifer, movie, sequel, box, office, franchise, batman, phil, mike, shrek, nick, tiffany, maya, melissa, girl, grant, anna, end, rey, island, maggie, gyllenhaal, ρεξ, jack, ray, lucas, choice, max, δραμα, beach, luna, pedro, henry, regina, sofia, γαλλια, θεσσαλονικη, vox, lux, ποπ, σταρ, law, beautiful, felix, david, journey, amy, butler, zoe, crazy, εταιρεία, mcgregor, aguilera, facebook, twitter, τελη κυκλοφοριας, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Γόνδολες της Βενετίας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, βασιλικος γαμος, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, madwalk, τελος του κοσμου, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, natalie portman, αποτελεσματα, glenn close, μιλα, ign, φεστιβαλ κινηματογραφου, επιθυμιες, αστυνομια, αυτοκινητο, γαμος, γυναικα, δουλεια, εργαλεια, ηθοποιος, θαρρος, θριλερ, ιερουσαλημ, ιραν, ισπανια, ιχνη, καριερα, ναρκωτικα, νησι, οθονες, ονειρα, ουκρανια, πηνελοπη, σταρ, σφαιρα, σωτηρια, ταινιες, υβριδικο, υγεια, φιλια, φωτογραφιες, ψεματα, ewan mcgregor, james, lego, luna, office, scott, αγαπη, αγωνες, αρθρο, αθωότητα, αλγοριθμος, αννα, ατυχημα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γοητεια, γονεις, διαστημα, δειτε, δυτικη, εγκυος, ευκαιρια, εργα, ενστικτο, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, τεχνη, ζευγαρια, ζερβος, ζωη, ζητα, ζωης, ιδια, ιδιο, ηρωες, ησυχα, φιλμ, ηρεμα, χτυπα, κωμωδια, μαγεια, μακρια, ματια, μπατμαν, μηκος, μυστικο, μηχανικος, μηδεν, μικρο, μπορειτε, μαρια, μυθιστορημα, μυστικα, νηπιαγωγειο, ξυπνα, παντα, οδοι, οδος, οθονη, ποιηση, ομορφη, ορια, ορη, παιδι, ποπ, ψυχη, πωλησεις, ρεξ, ροτερνταμ, ρολο, σεναριο, συζυγο, συνεχεια, σκηνοθεσια, σκυλια, σκυλοι, σοφια, σπιτι, στα ακρα, συμπαν, σχολειο, τμημα, τοροντο, τρια, φεστιβαλ, φυσικα, φτανει, φορα, χειροτερα, χρυση, ωρες, αγορι, aguilera, αγωνας, amy, animation, angel, anna, ασφαλεια, beach, batman, box office, box, butler, white, choice, sequel, city, δημητρης, david, εκδικηση, emma stone, emma, ερωτευμενοι, felix, phil, franchise, jack, gerard butler, grant, gyllenhaal, henry, ημερολογια, χωρα, island, jackson, jennifer connelly, journey, jude law, jennifer, κακος, κοπελα, καρδια, laura, law, liam neeson, nick, lucas, max, maya, mccarthy, mcgregor, μεινει, melissa, maggie, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, mike, order, otto, παυλος, pedro, planet, prodigy, princess, rachel weisz, regina, rey, movie, ροπαλο, ray, shrek, σκηνη, smith, taylor, tiffany, θανασης, θερμοκρασια, υπεροχο, βγηκαν τα αποτελεσματα, william
Τυχαία Θέματα