Συνεχίζει απτόητος ο Στέφανος! – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τόσο την κούραση όσο και τα νεύρα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του στο Ντουμπάι κόντρα στον Ματ Έμπντεν και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης!

Μετά τον δεύτερο τίτλο καριέρας του στη Μασσαλία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το ταξίδι-αστραπή στα Η.Α.Ε. και το Ντουμπάι για τη δεύτερη σερί συμμετοχή στο ιστορικό 500ρι τουρνουά.

Υπήρχαν ανησυχίες για ενδεχόμενη

σωματική και πνευματική κούραση μετά την τέλεια εβδομάδα που είχε στο Open 13, όντας εμφάνισε και τα δύο αυτά θέματα αλλά και πάλι κέρδισε!

Κόντρα σε έναν πολύ καλό Ματ Έμπντεν, ο 20χρονος τενίστας επικράτησε αρκετά δύσκολα του Αυστραλού με 6-4, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης όπου είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στον qualifier Ιγκόρ Γκερασίμοφ.

Ο αγώνας μπορεί να χωριστεί, ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη ανάλογα με τα σετ που παίχτηκαν!

Το πρώτο σετ ήταν και το καλύτερο ποιοτικά για τον Έλληνα τενίστα που δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα κούρασης παρά τη μία μόνο προπόνηση που πρόλαβε να κάνει μετά την άφιξη του στο Ντουμπάι.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι έχασε μόλις έναν πόντο στο σερβίς του, αλλά το δεύτερο σετ κύλησε τελείως διαφορετικά.

Τα ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο σερβίς μειώθηκαν σε δραματικό ρυθμό για τον Έλληνα τενίστας βγάζοντας σταθερά ποσοστά κάτω του 30% και αυτό πήρε “σβάρνα” όλο το υπόλοιπο παιχνίδι του που έγινε ξαφνικά ένα κλικ πιο αργό.

Ο Έμπντεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, άρχισε να απειλεί το σερβίς του Στέφανου και τελικά, με ένα υπέρ-πολύτιμο break ισοφάρισε τον Στέφανο που πέραν της κούρασης άρχισε να νευριάζει κάτι που ήταν εύγλωττο από τη γλώσσα του σώματος του.

Τα νεύρα του Στέφανου για την παθητικότητα που έβγαλε στο δεύτερο σετ και οι κραυγές προς τον εαυτό του “Χτύπα!” που ακούγονταν στις αρχές του τρίτου σετ τον ενέπνευσαν στο να δώσει και πάλι νέα δύναμη στα χτυπήματά του και να προηγηθεί γρήγορα με 2-0.

Ο πεισματάρης όμως Έμπντεν ισοφάρισε και πάλι αλλά, ευτυχώς για τον Στέφανο, έκανε ένα κάκιστο game στο 3-2 που έδωσε και πάλι στον Τσιτσιπά τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του Έμπντεν ουσιαστικά τελείωσαν τις ελπίδες του να πάρει κάτι από το ματς και έδωσαν τη νίκη στον Έλληνα τενίστα, την δωδέκατη ήδη στο τουρ φέτος ενώ έχει την Τετάρτη νέα πρόκληση να ξεπεράσει καθώς θα αγωνιστεί σερί στον αγώνα δεύτερου γύρου κόντρα στον Γκερασίμοφ.

Τρίτη, 26/2: 1ος γύρος Dubai Championships

Gerasimov (Belarus) beat Haase (Netherlands) 7-6(2) 7-6(5)
Kudla (USA) beat Berettini (Italy) 2-6 7-5 7-5
Berankis (Lithuania) beat Medvedev (Russia) 6-3 6-3
Nishikori (Japan) beat Paire (France) 6-4 6-3
Hurkacz (Poland) beat Moutet (France) 6-3 7-5
Baghdatis (Cyprus) beat Safwat (Egypt) 4-6 6-3 6-4
Berdych (Czech Republic) beat Ivashka (Belarus) 6-4 4-6 7-6(4)
Monfils (France) beat Cilic (Croatia) 6-3 4-6 6-0
Tsitsipas (Greece) beat Ebden (Australia) 6-4 3-6 6-3

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Συνεχίζει απτόητος ο Στέφανος! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα