Στους “16” της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς (vids)

Αν και έχασε το 1ο του set στο φετινό Barcelona Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη του στη χωμάτινη περίοδο και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του 500αριού τουρνουά της Βαρκελώνης, θέτοντας νοκ-άουτ τον Λευκορώσο, Ιλία Ιβάσκα (Νο44).

Ο Έλληνας πρωταθλητής, σε ένα ματς που ξεκίνησε περίπου στις 19:30 της Μ.Τετάρτης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:20 της Μ.Πέμπτης, εξαιτίας των πολλών διακοπών λόγω

βροχής, έκανε το καθήκον του και συνεχίζει ακάθεκτος τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο αγαπημένο του χώμα.

Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά καθαρού αγώνα, ο Νο1 του ταμπλό στο Barcelona Open, επικράτησε του Ιβάσκα με 6-1, 4-6, 6-2 και στην επόμενη φάση του θεσμού, θα συναντήσει τον Νο14 του ταμπλό και ημιφιναλίστ στο Μόντε Κάρλο την περασμένη εβδομάδα, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.



Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για όχι πριν τις 14:30GR της Μ.Παρασκευής, καιρού επιτρέποντος. Μάλιστα, ο νικητής του αγώνα, θα συναντήσει τον νικητή του Αλκαράθ – Μουνάρ, περίπου στις 19:00GR της ίδιας ημέρας, για τα προημιτελικά.

Όσον αφορά την… επεισοδιακή πρεμιέρα του Στέφανου στο τουρνουά, είχε δυο πρόσωπα. Στο 1ο set που παίχτηκε σχεδόν ολόκληρο την Μ.Τετάρτη (στο 5-1 διεκόπη), η απόδοση που έπιασε ο 23χρονος Έλληνας, ήταν υπέροχη.

Στα άλλα δυο sets της Μ.Πέμπτης, όμως, η σταθερότητα έλειψε, με τον Ιβάσκα να βρίσκει ευκαιρίες και να κατακτά το 2ο κομμάτι του ματς, με ένα καθοριστικό break, στο 10ο game.



Παρ’ όλα αυτά, στο καθοριστικό set ο Στέφανος ανέβασε ρυθμό, θυμήθηκε το υπέροχο τένις που έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο και ολοκλήρωσε με το δεξί την πρεμιέρα του στην Καταλονία.

Με 54/80 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Τσιτσιπάς, που εκμεταλλεύτηκε μόλις 4/15 break points.

Στο 3ο set, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά επιτυχίας πίσω από το 1ο σερβίς του, δεν ήταν ικανοποιητικά, κατάφερε να κερδίσει 16 έναντι 6 πόντων του Ιβάσκα στα τέσσερα service games του και δεν αντιμετώπισε καμία απειλή για break από τον Λευκορώσο.

ATP 500 BARCELONA OPEN SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Στους “16” της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα